Find your balance
14.10.2013

Балансът е едно от  най-важните неща в живота!

Така както навсякъде в природата, така и в  ежедневието ни трябва да има равновесие и баланс. Без него не бихме могли да практикуваме и любимите си спортове и занимания. 

Създаден през далечната 1970 г. от сърфиста Hunter Joslin, баланс бордът първоначално е замислен за тренировка на сърф баланс на сухо.

Технологията му е много много проста: състои се от дървена дъска, поставена върху специален валяк и което е най-хубаво, можете спокойно да го използвате  и в домашни условия! Нужни са ви само малко пространство, стабилна равна повърхност и килим, върху който да го поставите.

Балансирането изисква  едновременна обработка на информация, предоставена от множество сетива, включително равновесния център на вестибуларния апарат, зрение, налягане и проприорецепция (от Соматосетивната система), докато двигателната системата едновременно контролира мускулните действия. Сетивата от своя страна трябва да установяват промените на положението на тялото по отношение на опората, независимо от това дали тялото се движи или се движи опората.

Основната цел на баланс бордът е координацията на баланса, като неговата универсалност го прави страхотен инструмент за упражнения за всички спортове, които изискват гъвкавост и вродена координация на баланс: хавайски сърф, SUP, уейкборд, сноуборд, ски и скейт. Освен всичко можете да го използвате и за най- различни фитнес упражнения.  Баланс бордът е продукт, който постоянно се развива и списъка на упражненията и триковете, които могат да се извършват с него, постоянно се разраства.

От скоро баланс бордът навлиза смело и в медицината, както при рехабилитацията на травми и постоперативни програми за възстановяване на глезени и колена, така и при тренировки за превенция от контузии на същите тези места. Доказано е, че използването на баланс борд в програмите на професионалните атлети, драстично намалява риска от контузии в колена и глезени.

Простота на продукта е позволило да стане един наистина мултифункционален инструмент, а най-важното е, че освен всичко е и доста забавно!

 

Защо точно баланс борд?

Защото трябва да има баланс във всичко - баланс на тялото, ума и душата.

 Един добре балансиран живот може да ви даде мир на ума, а балансираният човек има силата да постигне всичко, за което може да мечтае. Всеки трябва да се започне от някъде!

Ето как ще ни помогнат нашите приятели от ZenBoards да подобрим баланс си.

Чрез създаването на ръчно изработени бордове, внимателно проектирани и изработени само от най-качествени материали, те ще допринесат за нашия баланс и ще ни помогнат в усъвършенстването ни с любимите спортове.

Малко повече за ZenBoards

Идеята за Zenboards се ражда в едно малко мазе (и продължава да живее там.. ) от страстта им към спорта и любовта към обработването на дървен материал. Така те преди няколко години започват да се заиграват с дървения материал и осъзнат, че е много забавно, но се чудят какво все пак може да се направи с него? Ами .. Zenboards!

 

Защо точно ZenBoards вместо всеки друг баланс борд?

Много просто ... Те създават абсолютно всеки баланс борд на ръка .. Проектират го.. Избират  дизайна .. шейпват .. украсяват.. и доставят .. Всеки Zenboard е ръчно изработен до най-високото възможно качество и можете да бъдете сигурни, че вашият е уникален!

Така се роди и нашия уникален Wildberries Zenboard

 

Никога не е късно да започнете един по-здравословен и по- балансиран начин на живот като едновременно с това се забавлявате!

 

Повече на http://zenboards.eu/

Галерия:
лонгборд уроци