DC Big SPIN - предизвикателството
08.02.2013

На 16.02.2013г. ще се проведе DC BIG SPIN сноуборд състезание в Боровец.
В състезанието участниците ще се надпреварват с трикове с градуси, от където идва и самото име на състезанието DC BIG SPIN.

С 1000 лева кеш, ще си тръгне най-добрият.

Ще има и допълнителна награда - сноуборд дъска DC за „Най-Стилен Райдър“, който ще бъде посочен от Wildberries ''Powered by Girls''

В тази оборотна снежна битка, ще се състезават заедно мъже и жени. Каските са задължителни. Възрастово ограничение за участие е минимум 16 годишна възраст.

Регламент на сноуборд състезанието DC BIG SPIN BOROVETS 2013

Квалификации:

За да достигнат до финали, всички участници в сноуборд състезанието DC BIG SPIN трябва да направят два трика с градуси и да достигнат сбор от ротации равен или надхвърлящ 900 градуса.

Всеки участник има три опита, от които се се зачитат два опита с чисто преземяване (не докосват с части от тялото земята). Ротациите от двата трика, от които се достига сбор от 900 градуса, не може да са от два идентични трика.

Пример:
360 backside и 540 backside = 900 градуса (трикове от два успешно опита от три опита)
Всички участници, които постигнат резултат от 900 градуса, продължават на финал.

Финал

Всички финалисти имат два опита, да направят два трика с градуси. На всеки се прави тотал/сбор от градусите в триковете му. Отново двата трика, трябва да са различни един от друг.
Пример:
1-ви опит 540 frontside
2-ри опит 540 backside
Или
1-ви опит 360 backside
2-ри опит 720 backside

Ако има един участник, на който сбора от ротации е най-висок от всички останали, той печели DC BIG SPIN.
Но ако има няколко състезатели, които имат еднакъв сбор градуси от двата си опита или от един единствен опит, те продължават битката в DC BIG SPIN с по един опит за трик с градуси. В този случай победителят е този, който има трик с най-много ротации и чисто приземяване.

Триковете с градуси, на които се броят ротациите, са „класически трикове с градуси“.
Сложността на трика (дали ще са с грапове или не), не носи допълнителни точки, във всички случаи, се гледа броя на ротациите и чистото приземяване.
Не се зачитат, като ротация, завъртането на backflip, frontside flip, rodeo и corkscrew, само градуси в хоризонтална посока.

Допълнителна награда сноуборд дъска за „Най-Стилен Райдър“ : DC TORSTEIN PRO MODEL

 DC BIG SPIN СНОУБОРД СЪСТЕЗАНИЕ
График на сноуборд състезание DC BIG SPIN - BOROVETS 2013
РЕГИСТРАЦИЯ: 8:00 - 10:00 Borosport Adventure Centre хотел Рила, Боровец
ЗАГРЯВКА: 10:00-11:00
КВАЛИФИКАЦИИ: 11:00- 13:00
ФИНАЛИ: 14:00
НАГРАЖДАВАНЕ: 15:30
РЕГИСТРАЦИЯ В САЙТА НА SNOWPARK BOROSPORT
http://snowpark.borovets-bg.com/bg/events/form/id/65

Сноуборд състезанието BIG SPIN BOROVETS 2013 ще се провежда на скока пред хотел Рила, до Мартинови Бараки
Регламент на състезанието:
Участници
В състезанието имат право да участват състезатели навършили 16 г., към датата на състезанието. Участниците не навършили 18г. към датата на състезанието, следва да представят, при регистрацията си, писмено съгласие от родител (настойник), за участие в състезанието.   За участие в състезанието не е необходимо членство в състезателен (спортен) клуб. Всички участници се състезават в една обща категория, без значение от навършените години или пол. Всеки участник е длъжен сам за своя сметка да се подсигури със медицинска и планинска застраховка валидни към датата на състезанието.
Ред на изпълненията.
Преди откриването на официалните тренировки , състезателите ще получат, състезателен номер, при записването на място в Borosport Adventure Centre в хотел Рила в Боровец.

Във всички етапи на състезанието поредността на изпълнението на състезателите ще е по реда техният състезателен номер.

Трасе
Състезанието ще се проведе на един прав скок.
Оценяване и награди
Оценяването на състезателите ще се извърши от съдийски екип от ….. души, по-долу за краткост съдии. Решенията на съдиите са окончателни и не подлежат на обжалване.
Съдиите оценяват единствено количеството хоризонтални ротации изпълнени от състезателите при скоковете им. Изпълняването на нехоризонтални ротации няма да се зачита, например чисто задно салто няма да се зачита за 360 градуса на, а като 0 градуса; задно салто с 360 няма да се зачита за 720 градуса, а само за 360.
За да бъдат зачетени ротациите от даден скок е абсолютно задължетелно, той да бъде приземен чисто т.е. при приземяването състезателя не трябва да докосва попивката на скока, с която и да е част от тялото си. Дори леко докосване на снега с ръка ще анулира ротациите от направеният опит.

На даден етап от състезанието (квалификация или финал), за формиране на резултата на състезателя, ще могат да се сумират само различни ротации. Една ротация се определя като различна от друга, ако е налице, поне едно от следните условия:

-     Сравняваните ротации са с различни градуси, например 540 и 720

-    Състезателя е изпълнил сравняваните две ротации с различен водещ крак, например 540 нормално и 540 суич

-    Състезателя е изпълнил сравняваните две ротации в различни посоки на въртене, например фронтсайд 720 и баксайд 720

Позицията на тялото и различните видове грапове, не могат да са критерии за различни ротации, например баксайд 540 с тел грап и баксайд 540 с мютграп не са две различни ротации
Съдиите ще присъдят две награди:
1. Награда DC BIG SPIN за участника натрупал най-много ротации на финала.
2.  Допълнителна награда сноуборд  дъска за „Най-Стилен Райдър“ : DC TORSTEIN PRO MODEL  
Етапи на състезанието
1. Квалификация; 2.Финал; 3. При равенство на финала се продължава с директни елиминации до излъчване на крайният потребител.
1. Квалификации
Всички състезатели ще имат право да изпълнят 3 скока на квалификациите. За класиране на финал ще се калкулира резултата от по-добрите два от трите изпълнени скока. До финала ще бъдат допуснати всички състезатели, чийто общ сбор на ротация, от двата по-добри скока зачетени от съдийския екип, е равен или надхвърля  900 градуса. В случай, че участника достигне 900 градуса от първият си опит или от първите си два, той се класира за финала и може да се откаже от оставащите  си опити в квалификацията.

2. Финал
На Финала всички финалисти ще имат право да изпълнят по два скока. Състезателите ще бъдат класирани по сбора от ротациите на двете изпълнения зачетени от съдийският екип. Състезателят постигнал най-висок сбор ще бъде излъчен като победител В случай, че има двама или повече състезатели  с еднакъв сбор ще се проведе директна елиминация.

3. Директна елиминация
Финалистите получили най-високи, но равни резултати на финала ще продължат да изпълняват по един  допълнителен скок, докато остане един победител с по-висок сбор ротации от финала и директната елеминация.


Записването за състезанието става ето тук с сайта на Snowpark Borovets  

http://snowpark.borovets-bg.com/bg/events/form/id/65

Всички записали се преди 16:00 часа на 15-ти февруари, ще получат безплатна лифт карта. Участниците, които се записват на място в деня на състезание НЕ получават безплатна лифт карта.

Каската е задължителна

Галерия:
лонгборд уроци