Рафтинг приключение - 18 и 19 май
02.05.2019

Хей Хей, пролетта си дойде и ние следвайки снега се отправяме към реките. А какво по-готино нещо за правене там от един Рафтинг уикенд. И понеже няма как да минем само с рафтинг сме измислили цяла събото-неделна приключенска програма.

А ето какво ще правим ние на 18 и 19 май и ви каним да го споделите с нас:

Заедно с Рафтинг Клуб Раец на 18 май ще се отправим към река Струма и ще акустираме в град Кресна, в района на хотел Бриони. В зависимост от желанието ви, може да се настаните в хотела или да спите на палатка - в непосредствена близост до хотела има чудно място за това. Пътуването ще се опитаме да направим споделено. Така ще имате възможност или да пътувате със собствен автомобил и да го споделите с някой, или да се присъедини към някой, който ще пътува с кола и има свободни места.

Пътят ни минава през безумно красивото Кресненско дефиле. Както много от вас може би знаят, днес Кресненски пролом е изправен пред решаваща битка. Една от последните битки на Боян Петров. За опазването му можете да прочетете ето тук

След пристигането ни в Кресна ще се настаним и ще имаме свободно време за обяд, разходки или просто, за да си починем на тишина, далеч от шумния град.

Следобеда сме отделили за първата ни двигателна практика Багуа-Джан и Пенчак Силат. Сред спокойствието на природата и в близост до реката ще се запознаем с началния свободен комплекс базови положения и движения от Багуа-Джан (Китай) и Пенчак Силат (Индонезия). Заниманията ще насочат вниманието ни към:

- естествено дишане
- правилно построяване на тялото
- създаване на условия за присъствие и осъзнаване на тялото в движение и покой 

Но тъй като искаме да вземем максималното от деня, след като сме разпуснали и сме подготвили ума си за действие, ще се съсредоточим над рафтинга. Нашите приятели от клуб Раец ще ни потопят в основните неща, които трябва да знаем за реката, теченията и техниките в рафтинга. Всичко това ще използваме на следващия ден, когато ни предстои незабравимо спускане по река Струма и още изненади.

Вечерта ще завършим с посещение на минерални извори под звездите =)

На 19 май ще станем рано и още преди закуска ще посрещнем деня с втората си двигателна практика. 
Този втори ден ще прекараме изцяло на реката, така че се подгответе за приключения. Ще се опитаме да приложим на практика наученото от предишния ден. Очаква ни рафтинг спускане по реката, каньонинг, скачане от водопади и като за завършек на този прекрасен ден ще си направим BBQ сред природата.

Свободен комплекс базови положения и движения от Багуа-Джан (Китай) и Пенчак Силат (Индонезия). Заниманията ще насочат вниманието ни към:
естествено дишане
правилно построяване на тялото
създаване на условия за присъствие и осъзнаване на тялото в движение и покой 

Ако искате да дойдете с нас, може да го направите чрез тази форма. Местата са доста ограничени, така че действайте. 

Естествено ще трябва да си платим за всичко това. Нощувката в хотела е на цена от 25 лева със закуска, но както вече казахме, може да се спи и на палатка. Останалото е на цена от 85лв. В нея са включени - рафтинг приключението (+ теоретичната част), каьонинга, двете двигателни практика Багуа-Джан и Пенчак Силат и BBQ-то. За хората, които ще спят в хотела е желателно да се запишат до 14 май, а на всички желаещи да дойдат ще изпратим мейл с допълнителна информация.

Ще се радваме да споделим този уикенд с вас !

За повече информация за самото събитие:
Северина Митева 0893 51 30 19

За информация за плащане:
Иван Топалов: 0878 22 02 08

Галерия:
лонгборд уроци