SNOOKS Outwear - екипировка, създадена за момичета от момичета
08.03.2018

В деня на най-женския празник решихме да ви представим бизнес идеята на две предприемчиви и лъчезарни мацки, които обожават планините и зимните спортове. Запознайте се със Софи Кели и Сузи Бийри и  бранда им за сноуборд и ски екипировка SNOOKS Outwear, създаден специално за момичета от момичета. 

Въпреки че е доста младо начинание,  основната цел на статъпa е да създава дизайни, които прилягат на спецификите на женското тяло и осигуряват комфорт при каране. Освен това брандът се стреми да вдъхнови колкото се може повече дами да пробват планински спортове. Ето защо всъщност супер много се зарадвахме на факта, че се натъкнахме и на други мацки, които грабват ските и сноуборда и без да им мигне окото се впускат в приключения. 

И тъй като мацките в планината трябва да се подкрепяме, имаме специален код за -25% намаление от продуктите на SNOOKS за всички наши читалтелки. Пишете ни във Фейсбук, за да до получите!

Ето какво ни разказаха самите основателки на SNOOKS UK :

SNOOKS

WB: Как се появи идеята да създадете специализиран бранд за екипировка, насочен към момичета?

Софи и Сузи: SNOOKS е марка, създадена и управлявана от момичета, които карат ски и сноуборд. Това е много важно, защото по този начин разбираме какво искат и очакват момичетата, практикуващи зимни спортове, от екипировката си. Мацките заслужаваме някой да помисли и да се погрижи за комфорта ни в планината.

WB: Много брандове за екипировка обаче имат свои женски линии със специализирани дизйани. Защо е важно за вас SNOOKS да е насочен изцяло към нежния пол? От къде дойде вдъхновението? 

Софи и Сузи: Опитът ни сочи, че в много аспекити на екстремните спортове жените все още са поставяни на второ място, получават по-малки възнаграждения и уважение за това, което правят. И тук не става дума само за про спортистките, но и за момичетата в този бизнес като цяло. Именно за това се обединихме около идея, която да насърчава и вдъхновява дамите да се пробват в спортове, често окачествявани като „мъжки“. Подобно на вас, ние искаме да виждаме повече момичета по пистите и да ни е весело заедно. 

SNOOKS

WB: Какви бяха най-големите предизвикателства в началото?

Софи и Сузи: Основният ни проблем беше намирането на средства, с които да позиционираме SNOOKS на пазара. Ето защо стартирахме краудфъндинг кампания в платформата Kickstarter. Това се оказа супер полезно начинание и от гледна точка на реклама, защото много от нашите приятели и последователи имаха възможността да станат част от изграждането на бранда. Привлякохме вниманието и на много любители на екстремните спортове, включително и на големи имена в света на зимните спортове. Събраните средства пък ни помогнаха да разработим в детайли моделите си и въпреки че в момента работим с доста малко портфолио, планираме да пуснем и други дизайни през следващия сезон.

SNOOKS

WB: Разкажете ни повече за екипировката, която предлагате?

Софи и Сузи: Работим много интензивно с нашите доставчици, за да си осигурим най-добро качество на мембрани и материи. Всички наши продукти се проивеждат в Обединеното кралство, тъй като държим да общуваме лично с дизайнерите и шивачите. Работим със страшно талантливи хора и за сега можем да се похвалим с изключително качествени якета и панталони за ски, мекички качулки и готини аксесоари.

Що се отнася до дизайна – обръщаме специално внимание на кройките. Знаем, че много момичета имат проблем да си намерят стилна екипировка, която хем да е вталена, хем да има достатъчно място за протекция и други атрибути. Винаги се консултираме със скиорки и сноубордистки, за да можем да подобрим моделите си.  Черпим вдъхновение от типичните на Великобритания „parka” якета, например, които са по-дълги, вталени, но достатъчно удобни за движение. 

WB: Къде можем да открием нещата на SNOOKS? 

Софи и Сузи: За сега сме само онлайн на www.snookswear.co.uk. Много се вълнуваме, тъй като стартирахме програма за набиране на представителки на марката по целия свят и за момента имаме над 25 момичета от Европа, Канада и САЩ,. Дори имаме представителка на Wildberries в нашето крю. Общо взето можете да се натъкенте на нашите модели и по пистите/сноу парковете! 

Текст: Марина Юнакова

Галерия:
лонгборд уроци