ДИЕЛ СПОРТ на 25: Сребърният сезон започва
11.01.2018

Диел Спорт е вече на 25 години.

Четвърт век изпълнен с вълнения от новото начало, от всеки постигнат успех, от достигането на все повече върхове и разкриването на нови хоризонти.

През тези 25 години основна цел на Диел Спорт е да създава екипировка, която дава възможност на всички спортуващи и зимуващи да изпитат маскимално удоволствието от зимната планина.

Диел Спорт дава самочувствие, работа и сигурност на много хора – тези, които носят и тези, които произвеждат модерната зимна екипировка. Новите колекции всеки нов сезон не престават да изненадват с оригинален и съвременен дизайн, високо-технологично качество, равно с това на топ-марките, както и с успешна пазарна стратегия. Доказателство за това са множеството престижни български и международни награди и отличия във витрината на ДИЕЛ СПОРТ от модни, спортни и бизнес форуми, сред най-ценните от които наградата на Висшия Институт за Мода в Париж MOD`SPE PARIS за „високите технически и естетически качества на продуктите на Диел Спорт, за оригиналния и резултатен маркетинг и за ефективната политика на управление на човешките ресурси”.

Функционалният дизайн на продуктите с марка Диел Спорт еволюира през годините заедно с афинитета на марката както към топ-технологиите в производството на зимни спортни облекла, така и към спортната мода. Усилията и достиженията на проектантите и технолозите от Диел Спорт се сравняват ежегодно с тези на лидерите в света на най-големите изложения за зимен спорт като ИСПО, Мюнхен, където марката има забележимо присъствие и награда от журито.

Освен проектирането и концепцията, най-голяма гордост и гаранция за оригиналност е собственото производство на всички продукти в колекциите на Диел Спорт в собствена фабрика в с. Чепинци – едно от най-модерните производствени съоръжения в Европейския съюз и стабилен топ-работодател в Родопския регион. Производството осигурява стотици работни места, европейски стандарт на живот в една откъсната от съвременното икономическо развитие част на България и сериозни приходи за цялата област. Основното обаче наистина остава самочувствието на ангажираните на всички нива да стоят зад името на един от малкото български продукти на световно ниво. Марката използва последните иновации в материалите и технологиите, за да задоволи и най-високите стандарти и го удостоверява с 24-месечна гаранция за своите облекла.

Диел Спорт излиза на международния пазар през 1996 г. и оттогава досега завладява нови снежни територии, държави и континенти. Признание за тези успехи са наградата на българските медии ЗЛАТЕН КОМПАС за отлична ориентация на международните пазари и статуетката ИКАР, за бързо развиваща се фирма с подчертана експортна програма, постигнала реализация на своите изделия в над 30 страни на четири континента.
Историята на Диел Спорт се преплита и с историята на българския Олимпизъм. Като официален доставчик на облеклата за Българските Олимпийски Делегации в продължение на пет поредни Олимпиади, Диел Спорт е съпричастен с едни от най-ценните олимпийски постижения на България, включително първия медал от Бяла Олимпиада. Олимпийските спортни облекла с марката Диел Спорт получават високата оценка на изтъкнати спортни експерти и журналисти и се изкачват на олимпийската стълбица повече от 20 пъти. Спонсор е на Националния Отбор на България – Special Olympics.
Диел Спорт е официален доставчик на професионални екипи за експедициите на Българския Антарктически Институт от 2002 г. насам. Преди броени дни, за 15 поредна година, марката пое пътя към Антарктика с българската експедиция и с това затвърди присъствието си в тази далечна и предизвикателна част от света.
Диел Спорт осигурява екипировка за Демонстрационния Национален Отбор на Българските Професионални Ски Учители и облича все повече професионални отбори, ски училища, планински спасителни служби и много ски и сноуборд клубове и ски училища в Босна и Херцеговина, България, Чехия, Германия, Италия, Словения, Холандия, Испания и др.

Много известни личности се идентифицират с марката Диел Спорт и са нейни лоялни посланици през годините – спортисти, журналисти, политици, вкл. Президентите Плевнелиев и Първанов.

Диел Спорт има и специално отношение към благотворителността. Без да се афишира или да подчинява кампании на тази кауза, марката прави това, което благотворителността всъщност е – да помага. Всяка година определени количества от колекциите се насочват към домове за деца, лишени от родителски грижи, за да им дадат шанс да се докоснат до зимната планина, облечени в надеждна и модерна екипировка.

За 25-те си години присъствие по планинските склонове в различни краища на света, Диел Спорт успява да спечели и приобщи около идеята за притегателната сила на планината и спорта все повече хора. Такъв юбилей винаги е повод за ретроспекция и равносметка за постигнатото, които логично водят до посоката, в която ще се развива бъдещето на марката. Новата колекция за сезон 2018/2019 е израз на стремежа към усъвъшенстване и амбицията Диел Спорт все повече да се разпознава като съвременен европейски спортен бранд.Популяризирането на планината като естествена и достъпна среда за здравословен отпускащ и щастлив живот е истинска мисия за Диел Спорт през всичките тези години и най-вероятно ще остане и занапред. Диел Спорт органично, но и съвсем осъзнато привлича всички, обединени от страстта си към зимата, планината и ските.

Галерия:
лонгборд уроци