Burton Girls Opening Party & Full Moon Premiere @ бар Петък
19.11.2016

Парти, много изненади и премиера на най-епичния женски сноуборд филм създаван някога. Така горе долу можем да опишем това, което предстои да се случи на откриващото парти на Burton Girls Bulgaria на 25-ти номеври (петък) в Бар “Петък” от 21:00ч.

Броени дни след като от магазин Drop in обявиха старта на кампанията Burton Girls в България, първото събитие от поредицата е вече в календара. В последния петък от месеца, на 25-ти ноември, ще можем заедно да разберем в какви пакости и забавления ще ни забъркат Burton Girls Bulgaria през предстоящия сезон, а след това ще потанцуваме под бийтовете на DJ Sava.

Предстои ни голямо откриващо парти, където освен всичко гореизброено, ще можем и да присъстваме на премиерата на женския сноуборд филм Full Moon.

Наситен с интервюта и кадри от старите ленти, Full Moon е истински трибют към историята на жените в сноуборда. Кадрите му ще ни пренесат из планините на Британска Колумбия, Аляска и Италия, където ще видим с действие и едни от най емблематични жени в историята на сноуборда - Jamie Anderson, Marie-France Roy, Helen Schettini, Annie Boulanger, Hana Beaman, Tara Dakides и още.

Проектът е сбъднатата мечта на канадската про сноубордистка, режисьор и продуцент Leanne Pelosi, която от години обмисля да направи филм, с който да съживи усмивките от старите ленти и хвърли светлина върху смелите и силни жени в иначе доминирания от мъже свят на сноуборда.

Благодарение на crowdfunding платформата Kickstarter, през 2015, за по-малко от 9 дни, Leanne и момичетата успяват да съберат необходимата супа от 40 000 долара и приключението започва. Почти 2 години по-късно филмът е вече готов и обикаля света, а всички ние ще имаме шанса да видим първата му и официална премиера в България следващата седмица.

Ето какво казва и самата Leanne Pelosi за Full Moon:

“Целта ми беше да събера една невероятна група от жени, които по стечение на обстоятелствата са и най-добрите фрийрадърки в света, да разкажем заедно техните истории и да разберем кой ги е вдъхновил, за да стигнат дотук. Иска ми се да покажа, че ние всички сме свързани помежду си и затова трябва да знаем от къде идваме и накъде сме се запътили. Ето защо е важно да пазим и обогатяваме историята на сноуборда жива чрез интервюта, разкази и видео материали“.

Премиерата ще е първото от редицата Burton Girls събития този сезон у нас, създадени от момичета за момичета. Сноуборд кемпове, модни сбирки и забавни фотосесии и са само част момичешките забавления, които предстоят.

Ще пътуваме, ще караме, ще се смеем, ще се надяваме на нови 40см. пресен сняг всеки ден и заедно ще празнуваме всеки момент от сезона, така както само момичетата си можем.

Присъединете се към събитието във facebook.

See you there!

Галерия:
лонгборд уроци