Сезонът започва с Pleasure Jam 2016
18.11.2016

Зимата малко по малко започва в Европа!

Този уикенд (19 и 20 ноември) легендарният австрийски глетчер Dachstein ще открие сезона и в Superpark Dachstein ще се проведе 14-тото издание на традиционния Pleasure Jam. Всяка година събитието събира на едно място някои от най-известните райдъри в Европа.

Наред с впечатляващия списък от присъстващи карачи и перфектно шейпнат парк, организаторите са се погрижили и за солиден награден фонд на стойност $20 000 и епично Pleasure Jam афтър парти.

Ако замисляте ранно откриване на сезона, вижте още информация около събитието в долните редове:

Състезание и график

В петък, 18-ти номеври, всички участници ще имат шанса да тестват слоупстайл сетъпа, който са подготвили от Superpark Dachstein, по време на тренировъчните сесии. Сериозното действие ще се развие в събота, когато в един ден ще се проведат квалификациите и финалите на състезанието по небезизвестната про линия на парка. Тогава ще разберем кой ще заеме местата на миналогодишните победители Keita Inamura (JAP) и Katie Ormerod (GBR) и ще събере така важните точки за World Snowboarding Points List. В листа с карачи, които вече са потвърдили участие, ще намерите и името на австрийката и про-райдър на Burton, Anna Gasser, която е и основен претендент за женската титла. Вижте списъка с всички райдъри тук.

Който и да стъпи на почетната стълбичка, обаче, ще получи своя дял от наградния фонд от $20 000. След това всички ще се съберат на долната станция на Dachstein, където райдъри, публика и приятели ще могат да пият по нещо и обсъдят деня.

Естествено, стилът няма да дойде на последно място и освен основните награди, организаторитеса отредили и специална награда за “Най-добър трик”. Най-впечатляващият трик на деня ще спечели 3-седмичен престой в PortugalSurfCamp, с покрити разходи за спане и транспорт.

Каране в парка и спане

Тези от вас, които не планират да се състезават, няма повод да не дойдат. Освен, че ще можете да гледате Pleasure Jam, ще може да карате и по всички други линии в парка, който е изцяло отворен.

After Party

Легендарното афтър-парти в Шладминг е още една причина да се присъедините. Ако решите да минете и оттам търсете QParks Jammer Time в Cult Club.

Вижте и официалния тийзър на събитието. Ние вече сериозно се замисляме дали да не потеглим натам.

Pleasure Jam 2016 – Official teaser from QParks on Vimeo.

Повече за Pleasure Jam 2016 ще намерите тук: www.pleasurejam.com, както и във фейсбук страницата на събитието.

Галерия:
лонгборд уроци