"Подготви се за зимата" с Vibes Health Fitness - репорт
03.11.2016

Тази сряда се събрахме с момчетата от Vibes Health & Fitness, за да си поговорим за подготовката на тялото за зимата и за това, колко е важно да можем да разчитаме на мускулите и сухожилията си, за да предотвратим травми. 

Представиха ни упражнения от едномесечната им програма, която е специално разработена за нас, каращите ски и сноуборд. Целта на упражненията е цялостно да стегнат тялото и да заздравят мускулите на краката, за да може при падане с усукване, мускулът да предпази сухожилието от скъсване. 

След като мина встъпителната част с обясненията, дойде време да се позабавляваме (и поизпотим). Първият ни треньор за вечерта беше Светльо, който предпочита високоинтензивни тренировки със собствено тегло - Tapout XT. Те натоварват стабилизиращи мускули и повишават издръжливостта на тялото като не водят до трупане на много мускулна маса. 

Още на загрявката бяхме яко задъхани, но определено се забавлявахме. Упражненията, които ни показа бяха семпли, но натоварващи много мускулни групи и предизвикателни. Скачане, jumping jacks, напади, повдигане на пръсти, ножици, няколко разновидности клекове, планкове, лицеви опори с различни позиции на ръцете.. Светльо се постара да не остане ненатоварен мускул.

След тренировката с него, дойде време за Cross Circle с Виктор, който беше решил да ни довърши. Неговите тренировки включват уреди и предизвикат тялото и ума по съвсем различен начин. Самите инструктори казаха, че различните стилове на трениране ги правят толкова добър екип. Това, което не вземеш от единия, ще го вземеш от другия.

Докато ние обсъждаме на кого кое упражнение му е било най-трудно, Виктор ни спретна кръг с уреди, които бяха цветни и интересни, толкова колкото бяха трудни.

Ето как чрез тях той ни накара да предизвикаме себе си:

- правихме вариация на бърпита върху медицинска топка

- правихме пулсиращи напади с тежест над глава

- от разкрач скачахме със свити крака върху “пейка”. На тези, на които им беше лесно, можеха да изпълняват упражнението с тренировъчна торба на рамене.. килограми по избор.

- Клякахме с пудовки върху баланс топка (или т. Нар. Bosu ball). Това упражнения кара всеки мускул в тялото да работи и подобрява координацията. Тежестта на пудовката съшо беше по избор.

- Скачахме с 2 крака върху "кутия"

- От клек вдигахме дооста тежки гуми, които после хвърляхме на земята

- изпълнявахме преден суинг с пудовка

- тренирахме ръце и корем с клякане и навеждане напред с T-REX въжета

и "спринтирахме", закачени за ластик, който пък беше завързан за шведска стена.

След това разтегнахме хубаво (и леко болезнено за някой) и с усмивки и треперещи крака се отдадохме на заслужена почивка.

 

На думи и снимки може да звучи лесно и забавно, но с тях не можем да пресъздадем трудността и упористостта, които се изискваха за изпълнението на упражненията. Естествено с колкото по-трудно упражнение се справиш, толкова по-доволен си после.

Всеки от вас, който иска да изпита горе-описаното върху себе си, трябва само да отиде до Vibes Health & Fitness. Те са подготвили специален пакет за тези от вас, които искат да предизвикат себе си и да се пресъворят. Препоръчваме ви да опитате без значение дали искате да сте във форма за зимата или просто да опитате нещо ново, което да ви даде по-здраво тяло. 

Пакетът включва 3 типа тренировки (Tapout XT, Cross Circle и Tabata), 4 пъти в седмицата в продължение на 1 месец. След това ще има лагер на Белмекен. Звучи забавно, нали?

Ние също мислим да се включим, но след ден-два..чакаме да мине мускулната треска.

Повече снимки може да видите в галерията ни във Фейсбук - тук
Фотограф: Антонио Вълчев 

Галерия:
     
   
лонгборд уроци