Върховете от ски на ателие ТРИОН
27.10.2016

Вцепеняващата красота на Пирин планина е вдъхновявала и продължава да покорява сърцата на младите и стари пътешественици. Случвало ли ви се е да зареете поглед към Синаница или Куклите с бездънното желание да попиете великолепието им, да запазите частица от тях в себе си, да  я отнесете у дома?

трион

Самодивски връх/ снимка: Ателие "Трион"

Природата без съмнение е най-добрата муза за творците и това за пореден път се доказва от работата на Илияна Стоилова и Таня Михайлова – две изключително креативни мацки, стоящи зад концепцията на ателието за интериорни решения „ТРИОН“. В началото на 2016 г. момичетата от „ТРИОН“  създават  проекта „Върховете на Пирин“ с идеята да освежат общите пространства на част от пиринските хижи. Така в навечерието на миналогодишните коледни празници 5 хижи получават нетрадиционен подарък – закачалки, изработени от стари ски.

трион

в. Куклите/ снимка: Ателие "Трион"

Вдъхновени от необятните кътчета на Пирин, те придобиват формите и визията на Синаница, Куклите и Самодивски връх. Някои от използваните ски са намерени в изоставения комплекс Конярника на Витоша, други са получени като непотребни остарели модели от гардероби в Самоков, споделят Илияна и Таня.  

трион

в. Синаница/ Снимка: Ателие "Трион"

Закачалките, както и останалите продукти на „ТРИОН“ следват основната цел на ателието – да дават добър пример за преизползването на отпадъци и стари вещи. Всеки предмет има своя история и си заслужава са му бъде даден втори шанс, твърдят Илияна и Таня. 

Повече информация за работата на „ТРИОН“ може да намерите на тяхната Фейсбук страница или на http://atelietrion.com.

 

Текст: Марина Юнакова

Галерия:
лонгборд уроци