Вечер на скандинавската музика в бар Петък
19.10.2016

Начело на пътешественическия ни списък отдавна стоят страните от Полярния кръг. Швеция, Норвегия, Исландия и останалите скандинавски страни ни удивяват не само със Северното сияние, вцепеняващата природа и необятните глетчъри за каране, но и също с богатата си литература, кино и музика. Ето защо останахме много приятно изненадани от събитието, които нашите приятели от ЕventEase организират този четвъртък (20-и октомври) в бар "Петък".

„Nordic Soundscapes” ще бъде посветена на скандинавската инди и електронна музика и звукови картини, вдъхновени от легенди за морски чудовища, тролове и викинги, обитаващи земите, където Северното сияние достига до дълбините на Валхала!

Селекцията от изпълнители ще включва парчета и ремикси на Röyksopp, Little Dragon, Bjork, GusGus, Lykke Li и още много други страхотни банди от далечния Север. За първото издание подборът на музиката ще е поверен на румънското ди-джей дуо Calin и Zabriskie, които организират култовата Fjordisko вечер в Букурещ. Двамата румънци ще застанат зад пулта още в 20.00 и ще ни потопят в еклектиката на Скандинавския поп. 

Събитието започва в 19:00 и е с вход свободен! 

За повече инфо следи събитието във Фейсбук от тук!

Галерия:
лонгборд уроци