AdventureKids Weekend (report)
12.10.2016

През изминалия уикенд (7-8 октомври) Berry crew-то бяхме поканени като участници в първото издание на приключенския фестивал за деца AdventureKids в Музейко.

Детският музей, който отвори врати през 2015 г. е абсолютно запленяващ със своите три етажа и всевъзможни атракции, проследяващи миналото, настоящето и бъдещето на човешката цивилизация. Наред с всички деца, ние също нямахме търпение да изследвахме чудесата, скрити из трите етажа на Музейко!

В 9 ч. сутринта в събота вече бяхме стоварили на място всевъзможни цветни екипировки, сноуборд и лонгборд дъски, които веднага приковаха вниманието на малчуганите. Тъй като наполседък сме доста превъзбудени покрай приближаващата зима, решихме, че най-добре би било да споделим еуфорията си с дечицата и родителите им. За да могат малките любопитковци сами да проявят интерес към спорта, бяхме осигурили сноуборд дъска, яке, панталон, протектори, обувки, ръкавици и маска. Така те можеха да пипнат или пробват различните компоненти на екипировката и да зададат своите въпроси за зимните спортове.

Бяхме организирали и детски конкурс за рисунка на тема „Екстремните спортове в моите очи“ и най-талантливите художници получиха награди.

Всички малки и пораснали деца обаче бяха хипнотизирани от баланс борда, разположен пред боровинския ни кът.

Мъниците не спираха да се редят, за да тестват уменията си върху дъската.

Интересът им беше огромен и въпреки, че баланс борда хич не е лесен, голяма част от тях успяваха да се задържат сами с малка помощ от Съни, Севето, Алекс и Марина.

muzeiko balance board kids

Дори няколко смели татковци се пристрашиха да изпробват координацията и уменията си да балансират! 

За съжаление времето не ни позволи да направим лонгборд демонстрацията, която бяхме планували.

И без нея обаче престоя ни беше изпълнен с енергия, смях и детски усмивки.

Благодарим на сърдечния екип на Музейко, които ни посрещнаха топло и радушно!

Изкарахме си славно! :)

Галерия:
  
лонгборд уроци