Много адреналин и силни емоции белязаха шестото издание на Зимния Байк Дуел
02.03.2016

Този уикенд в Пампорово се проведе уникалната надпревара Winter Bike Duel 2016, на който и ние имахме удоволствието да присъстваме. 

 Над 70 човека от цялата страна, както и представители на Гърция, Македония и Молдова се включиха в уникалното снежно байк шоу в Пампорово този уикенд.

Много зрелища и адреналин изпълниха родопския ни курорт през уикенда, а стотиците скиори, сноубордисти и гости на курорта наблюдаваха с интерес нестандартното зимно събитие. Състезателното трасе на писта Стената беше с дължина около 500 метра и беше изпълнено с няколко технични завои и големи атрактивни скокове.

Стиви Гатев/ снимка: Антон Анестиев

Състезанието протече на два основни етапа – индивидуални квалификации за време за определяне на стартовата позиция и финал в дуел формат и пряка елиминация. Поради топлото време, състезателното трасе беше доста променливо и меко, което доведе до много интересни двубои с неочакван обрат.

Във всяка една от четирите категории – деца 12-14, юноши 15-17, мъже 18+ и жени, надпреварата изключително интересна и оспорвана. При най-малките състезатели, най-добре се представи една от младите надежди на българското колоездене – 14 годишния Евгени Войнов. На второ и трето място след него се наредиха други двама млади таланти – Григор Вълчанов и Милян Манукян.

В категорията на юношите надпреварата беше много оспорвана, а младежите показаха завидни умения. Първото стъпало на стълбичката зае Ивайло Ставрев, който през целия уикенд демонстрира много стабилно каране и бързина. След него успя да се класира Лъчезар Савов, който беше и един от основните претенденти за първото място, а трети остана Минчо Димитров.

Ивайло Ставрев/ снимка: Антон Анестиев

При дамите се включиха само две участнички, които се престрашиха да се спуснат по трудното трасе. По-бърза беше една от най-перспективните родни състезателки – младата Виктория Генова от Бургас, която за пореден път доказа страхотния си потенциал. До нея на стълбичката застана Виктория Гончева, за която Winter Bike Duel 2016 беше първото й състезание.

Виктория Генова/ снимка: Антон Анестиев

Най-оспорваната категория беше тази на мъжете над 18 години. Там конкуренцията беше изключително голяма и повечето от дуелите бяха с неясен победител до самия край и до пресичането на финалната линия. Заслужена победа завоюва Константин Димов от отбора на Райдърс Юнайтед, който беше безапелационен и караше изключително стабилно през състезателния ден. До него на стълбичката се нареди Симеон Божилов, а на трето място се класира Стивиан Гатев.

Константин Димов/ снимка: Яна Станчева

Всички призьори получиха много награди любезно предоставени от Рам Байкс, магазин Дроп Ин, Анимал и Пампорово АД, а за да поддържат енергията им на ниво, на място се грижеше и екипът на Monster Energy! Winter Bike Duel 2016 беше първото „байк“състезание за годината, а организаторите от Консепт Криейтив подготвят много активен и интересен сезон изпълнен с приятни изненади и интересни събития. За допълнителна информация следете www.conceptcreative.org.

 

За допълнителна информация:
Ема Паунова
ema@conceptcreative.org
0893 831 559

За допълнителна информация:
Ема Паунова
ema@conceptcreative.org
0893 831 559
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци