Витоша X lines
07.02.2016

Екстремни скиори и сноубордисти превземат Витоша по земя и въздух! 

В дните около Националния празник, 3-6 март, Витоша ще бъде домакин на няколко много интересни събития!

Организаторите на екстремната фрийрайд надпревара X Lines и Витоша Сноукайт Фест се обединяват, за да проведат едно уникално събитие в любимата и „домашна“ за всички софиянци планина. 

Четирите почивни дни ще се превърнат в един истински зимен празник на активния начин на живот.

Една от целите на организаторите е да докажат, че на Витоша могат да се провеждат хубави събития и да се генерират положителни новини и емоции, напук на случващото се в последно време.

В периода 3-6 март, в планината ще се утвърдят няколко арени на зрелищни надпревари и атрактивни демонстрации.

Местността около върховете Малък и Голям Резен ще приеме състезанията по ски и сноуборд в необработен терен, както за мъже и жени, така и за деца. През 2015-та година се проведе първото издание на събитието X Lines, което беше и първото въобще подобно събитие за деца в България. 

Зоната на платото над Голи връх пък ще приеме дългоочакваното завръщане на Витоша Сноукайт Фест и ще даде възможността на всички посетители да се запознаят или да усъвършенстват уменията си зад крилата.

Сноукайтът набира все по-голяма популярност, както в България, така и в чужбина, а подобни събития дават възможност на желаещите да изпробват специализирана екипировка и да придобият нови знания. 

Плацът пред хижа Алеко пък ще се сдобие с мини фрийстайл зона, където всеки желаещ ще може да покара и да тества уменията си, а някои от най-добрите родни състезатели ще направят спираща дъха демонстрация. 

За сигурността на участниците ще се грижи екип от доказани планински спасители ръководен от Красимир Стоянов, а в един от дните на събитието ще бъде проведена и лекция за безопастно поведение в планината, чиято цел е да помогне в превенцията по намаляването на зачестилите напоследък инциденти. Тя ще бъде със свободен достъп и ще е насочена към деца и подрастващи.

Естествено и по традиция, в една от вечерите, хижа Алеко ще бъде домакин на парти за всички състезатели и гости на събитието. Организаторите обещават много свежа музика и добро настроение, като засега е потвърдено участието на един от любимите софийски диджеи - HarryUP.

Поради специфичния климат на Витоша и динамичното време през месец март, тази година сме подсигурили не само два резервни дни за провеждане на всички активности на открито, но и цял уикенд – 11-13 март. Очаквайте до дни детайлна програма на събитието, опциите за регистрация и офертите за настаняване.

X lines ще бъде първото събитие от Българските Фрийрайд Серии. Вторият кръг ще се проведе през месец април в Пирин. Събитието се казва Дончо кани и е добре познато, а надпреварата е една от най-любимите за всички състезатели. Двете състезания ще имат, както индивидуално, така и общо класиране, което ще определи най-добрите „карачи“ на България за 2016-та. 

ТУК е регистрацията за събитието!

Ако имате някакви въпроси може да ги зададете на:

X lines - contact@conceptcreative.org
Snowkite fest - vitosha.snowkite.fest@gmail.com

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци