Meet ТОЧКА
20.12.2015

Сигурно поне веднъж си виждал чудовищата на Sofia Monsters или си мяркал някои от красививите кръгли стикери с приказни герои из града.

Зад тях стои Точка - активна градска мацка, която не само, че е супер креативна и усмихната, обича да кара сноуборд и колело, ами е и един от тези готини и непринудени хора, които те зареждат с щастие и ентусиазъм. Абе, харесваме си я много Точи. 

Точка Спот

Успяхме да я хванем за няколко въпроса, за да ви попотим в нейния цветен и уютен свят. 

WB: Здравей, Точи! Разкажи ни малко повече за себе си. От кога се занимаваш с изкуство и как се роди идеята за ТОЧКА СПОТ
Точка: Относително е да се каже от кога. Не знам. Винаги по някакъв начин съм се занимавала с рисуване. Даже хаха сега се сетих, майка ми ми е разказвала, че на прощъпулника си съм  взела моливчета и книжка с петле, та и сега нещата, които най-много обичам са книгите и рисуването. А ТОЧКА СПОТ дойде много естествено. Трябваше ми пространство само мое за нещата, които правя, защото те са доста.Бижута, картини, картички, понякога и шия по нещо, рисувам стени и така. Та трябваше ми пространство и го създадох. Може би фейсбук не е най-доброто такова, но е нещо, някакво начало.

Точка Спот

WB: От къде събираш вдъхновение?
Точка: 
Събирам вдъхновение от всичко красиво, обожавам красиви неща :D звучи абсурдно, но обичам да гледам всичко, което е красиво. Най-голямото ми вдъхновение е природата, планината, животните, любовта. Когато се кача някъде на високо и погледна колко е велико всичко, как не мога да го надхвърля с нищо от нещата, които правя и се успокоявам :D Странно , но величието и красотата ме освобождават от суетата в изкуството.

Точка Спот

WB:Кое е най-най-любимото ти нещо за рисуване?
Точка: Тоо, то се мени.Сега май са лисиците, птиците, мечките и гората. Много обичам гората. Велика е. Дърветата с техните с листата и клоните си, кората на стеблата, а бе всичко.

Точка Спот

WB: Всички познаваме Sofia Monsters. Какво те вдъхнови да създадеш/участваш в проекта?
Точка:
Идеята е на фотографа - Атанас Куцеф. Каза ми: " Абе ще е много яко да направим Sofia Monsters, ще разцепим с този проект" и мен първоначално не ми хареса идеята, че ще направим нещо толкова популярно, но после се помислих и ми се стори предизвикателство, навих се,  и така.

Точка Спот

WB: Лято или зима?
Точка:
Пролет, лято, есен, зима, всичко! Преди не обичах зимата, но след като прокарах сноуборд, а това беше и една от причините, за да се накарам зимата да ходя на планина, вече и нея обичам.

Точка Спот

WB: От кога караш сноуборд? Как се реши да правиш и това?
Точка:
От 18 годишна, тоест 8 години, но имах една ужасна дъска и чак когато я смених миналата година разбрах колко всъщност е яко карането :D Реших се заради тогавашното ми гадже хахаха банално. Още от малка исках да карам скейт, но наще ми казаха: Не, това е за момчета." и някак си не почнах. После исках да карам сноуборд и ми трябваше някакъв тласък, и той дойде. Това момче ме надъха, показа ми, че е възможно, по-късно започнах работа в Corporide, където искам да отворя една скоба, беше страхотно. Най-най-яките шефове! Тези хора имаха истинско отношение към планината и карането, също и към екипировката, която продаваха. Много ми е мъчно, че затвориха магазина. Страхотни времена бяха! Та така се сдобих и с готина екипировка и много знания за борда и планината, както и среда, в която можеш да говориш с други зарибени и надъхани карачи.

WB: Имаш ли любими сноубордисти/сноубордистки?
Точка:
Вдъхновява ме Джеръми Джоунс.Винаги  съм харесвала най-много фрирайда, струва ми се най-чистата форма на как да го кажа, каране.Ама от този фрирайд дето си се качваш пеша на горе и имаш едно пускане.Обичам и това бъхтене по баира на горе в студа.

WB: Разкажи някоя забавна история, свързана с планината. 
Точка:
Хм, те са доста, но ще разкажа за първия ми експириънс във фрирайда, ахаха тогава не ми беше смешно , но сега доста ме забавлява.Бях карала точно веднъж с моята ужасна дъска-кораб, тя наистина си беше същински кораб -майка! Не се шегувам.Та тогавашния ми приятел ми каза първо " никога не яж жълт сняг" и " така се учи да се кара" и аз си викам е щом така се учи добре, но не си милете, че съм имала някакъв напредък невероятен за този 1 ден каране.Не mожех да завивам, не можех и да ставам.И така това момче ме прекара от Голи връх на долу към Драгалевци през гората и съответно имаше една следа от неговия борд права, красива, и една от моя, по която се виждаше, че на всеки два метра имала паднала фигура.Беше безумно, в един момент ми казва "скачай!" , ама кво скачане аз не мога да завивам?! и паднах брутално в една рекичка, ударих си зверски опашката и помислих, че съм си счупила дъската на две, но тя нали си е каменарка не поддаде.И така после куцукайки се довлачих до Бай Кръстьо и с лифта на долу. Освен това разбира се и доста се рових, а бе ужас :D. След време се оказа, че следващата си приятелка искал да учи по същия начин и момичето си счупила някаква кост на таза, та аз добре съм се разминала :D 

Точка Спот

WB: Разбрахме, че караш и колело. Имаш ли любими машрути? 
Точка:
Чак любими не мога да кажа, че имам, защото сега тепърва си сглобявам моето колело, благодарение на Лавата( Lavaraory), който ми подари рамка, а и е много добър механик и ме надъхва и помага със сглабянето. До сега съм кара все нечие и нямам толкова голям опит и чак любим планински маршрут, но обичам цялата обиколка на Витоша (от Витоша 100), всеки единн метър. Друг маршрут... мм харесвам си Симеоновската пътека. Много искам следващият сезон най-накрая да карам на Локорско.

А и да кажа биг ъп за хората, които организират обиколката на Витоша!

Точка Спот

WB: Какво ще пожелаеш на хората, които четат това?
Точка:
Да карат с повече мисъл за планината и природата като цяло. Трябва да имат респект към нея.

Точка Спот

Благодарим ти, Точи, за страхотното интервю! Нямаме търпение да караме заедно! :)

Разгледайте страницата на ТОЧКА СПОТ тук, а Sofia Monsters тук.

А, и да, ако все още нямате коледни подаръци за най-близките си, вижте някой от най-новите неща, които е направила Точи. Страхотен подарък за най-добрата приятелка, сестра или гаджето.

Точка Спот

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци