DECATHLONTестер
03.12.2015

Ние момичетата от Wild-berries обичаме да спортуваме и да водим активен начин на живот. За нас всеки спорт е уникален, интересен и предизвикателен.

Радваме се, че днес в България има хора, които споделят нашето виждане и се грижат спорта да става все по-достъпен за всички. Благодарим на магазини Декатлон за най-новата им инициатива DECATHLONTестер, в която и ние се включихме.

Продуктът, който избрахме да тестваме е Simond VUARDE PLUS. - еспадрили за спортно катерене.

През последните няколко седмици посещавахме залата за катерене Boulderland. Изпробвахме два чифта еспадрили и сега ще споделим с Вас нашето мнение за продукта.

 

Купувайки си еспадрили за катерене е редно да знаете, че обикновенно се взима един или понякога два номера по-малка еспадрила. Причината е, че с времето, както всяко обувка, така и тази се отпуска. С този модел купуването на по-малък номер не е необходимо, дори за предпочитяне е да вземете точно вашия номер. Еспадрилата е доста твърда и трудно се отчупва, което би я направило леко казано болезнена при първите тренировки. В нашия случай взехме два различни номера и разликата в усещането при мен и Съни беше съвсем различно - докато аз "страдах" при всеки боулдър, тя се катереше без особени притеснения. 

Simond VUARDE PLUS  е твърда еспадрила и е хубаво да го имате предвид, когато се ориентирате към този модел. Това разбира се е въпрос на лично предпочитание, така че за хората, които обичат по-твърди еспадрили би било плюс. 

Технологията за затягане с лепка я прави доста бърза и приятна за употреба. Еспадрилата приляга добре и затягането е освен бързо и доста прецизно. Събуването също се случва за секунди. 

 

Сцеплението със стъпките е добро и рядко еспадрилата се хлъзга (отдаваме няколкото момента, в които това се случи, на факта че еспадрилите са чисто нови). 

 

Еспадрилата е доста здрава. Изработена е от кожа, а подметката от смолиста гума. За близо месец ползване не успяхме да ги скъсаме, а факта че продукта има 2 години гаранция, говори за неговото качество. 

Не успяхме да покатерим на скали, но се надяваме в най-скоро време да го направим, а до тогава ще ви чакаме в залата =)

Искаме да благодарим на магазини Декатлон за предоставената възможност и за това, че се грижат спорта да става все по-достъпен за хората. 

...........и не забравяйте

спортното катерене в зала е една чудесна възможност да поддържаме тонуса си през зимните месеци и да се наслаждаваме на спорта, дори когато навън градусите паднат под нулата и вече не можем да се отдадем на любимите си занимания на открито. Катеренето е един от най-комплексните спортове. То развива както двигателната култура на човек, така и качества като концентрация, пространствена ориентация и прецизност. Така че не се колебайте, ами хващайте някой приятел и се запътвайте към залата за катерене.

Ако пък никога досега не сте се катерили, сега е моментът да се научите. Следете страницата ни, защото съвсем скоро сме подготвили за вас нова поредица от предизвикателства  - а именно уроци по спортно катерене в Boulderland
Галерия:
     
   
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци