BGirl Queen Mary за Wildberries
14.04.2015

Мари Славова, известна още като Bgirl Queen Mary, се занимава с брейк от 2007 година. Тя доказа на какво е способна като стана и първото момиче в историята на Red Bull BC One, което печели финалната битка. Най-хубавото обаче е, че прави всичко това с голяма усмивка!

Вижте какво ни разказа и се усмихнете и вие:

WB: Здравей, как се чувстваш след като стана първото момиче, спечелило Red Bull BC One?

Mary: В момента чувствам отговорност,  а радостта, щастието и емоцията, която изпитах са се запечатали дълбоко в спомените ми и ми помагат с всяка стъпка, която правя тези дни. Действат ми мотивиращо...

WB: Разкажи ни няколко думи за теб

Mary:  Аз съм Мари и тренирам брейк-денс! С няколко думи е това, но зад "това" се крие същността...

Като човек съм изключително странна личност, това е всичко, което мога да кажа за мен. Правилният превод на думите ми "тренирам брейк-денс" е предполагам най-интересното в това първо изречение. Това е танц, изискващ добра физическа сила и в същото време отворено съзнание. Танц, който все още се развива и сигурно дълго ще продължи това свое развитие, защото главното, по което се оценява няма лимит, а това е: ОРИГИНАЛНОСТ и МУЗИКАЛНОСТ! Останалите неща, които могат да доведат до победа са, разбира се, на първо място късметът, след него се нареждат борбеност, желание, взимането на рискове и тренировките, без които не може! И още много други неща, които всеки преценява самостоятелно. Да не забравяме, че най-важното в нашата Хип-Хоп култура е УВАЖЕНИЕТО и въпреки понякога да не сме съгласни с определени събития, (често се случва, понеже се променя мислене и търсене) трябва да отдаваме Респект, за да докажем на останалия свят, че може да се живее без разделения и проблеми, а във вечно приятелство и с усмивка на лице! Peace, Love and Unity!

WB: Как започна с танците?

Mary: Започнах със спортни танци и още след първата тренировка, видях влизащите в залата брейкари. На следващия ден започнах!

WB: Трудно ли беше в началото. Много хора си мислят, че хеликоптери могат да правят само момчетата :)

Mary: Както казват:

Има ли желание, няма невъзможни неща!

С тренировки и голяма отдаденост всичко може да се получи. В момента правя неща, които малцина мъже могат, така че това още веднъж доказва цитата!

WB: Няма много момичета да танцуват брейк, като че ли повечето се ориентират към хип-хоп танците, защо е така според теб?

Mary: Защото не намират точната среда. Аз постоянно се състезавах с crew-то ми, движения, влизания, за нас това беше игра. И така всеки от нас разбра какво иска и към какво да върви, но правихме тези крачки заедно. А за избора между двете, хип-хоп танците изглеждат по-лесни и за това се ориентират към тях. Никога не бих се съгласила с това, защото и от двата танца се изисква пълно усещане на тялото, на всяко мускулче, просто при единия, то е по-силно, а при другия е и на обратно (на ръце, лакти, глава и т.н.)

WB: Какво е да излезнеш на батъл с момче? Много хора биха казали, че е не равностойно, но ти доказваш, че това е само в твоя полза.

Mary:  Не е равностойно за този, който все още мисли, че не е! Както казах по рано, в културата ни няма разделения. Време е това да се докаже и покаже на света!

WB: Подценяват ли те момчетата в батъл?

Mary:  Вече не :D

WB: Какво ново заучаваш в момента?

Mary:  В момента тренирам сигурност и чистота на движение и някои по-специални moves, които пазя в тайна ;)

WB: По-колко часа на ден тренираш?

Mary:  Между 3 и 5 на ден.

WB: Кой ти помага?

Mary:  Треньорът ми Христо Андонов, по известен като Ицо Черния, crew - тата ми  BS Royals, Forsite и The Next, семейството ми, желанието и спомените ми!

WB: А кой те надъхва?

Mary:  Всички, които ми помагат, плюс феновете ми!

WB: Ходиш ли на батъли извън България?

Mary:  Да, дори по-често отколкото във България.

WB: На каква музика обичаш да танцуваш?

Mary:  Интересен въпрос! На тренировка, разбира се, Funk, Break-beats, някои готини Mixtapes. Отделно може и на Рап, на Хип-Хоп, дори на Epic, RnB, Soul и Jazz. Всичко зависи от това, как се чувствам.

WB: Top rock, foot work или power moves?

Mary:  3 в 1!

WB: Какво друго обичаш да правиш?

Mary:  Всичко, което е различно от това, което не обичам!

WB: Ти си от морето, не караш ли някой воден спорт?

Mary:  Не, имам 2 сестри. :D Излъгах, карам водно колело заедно с тях! Хаха :D

WB: Кажи нещо на хората, които четат това сега!!!!!

Mary:  Против всякакви правила на сайтове, интернет страници и мрежи: Оставете компютъра, лаптопа, таблета или телефона и се зарадвайте поне за миг на това, което имате и се усмихнете, за това, което искате и се опитайте да предадете това щастие и на другите около вас! Всичко е възможно!

Благодарим на Мари за интервюто! Нас определно ни развълнува с нещата, които каза! Надяваме се да има повече хора, които мислят като нея!

Усмихнете се на света и света ще ви се усмихне!

Интервюто взе: Станимира Карадочева


Галерия:
     
    
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци