Деана Велкова - момичето, което се смее
10.04.2015

Деа е от хората, които определено ще те завладеят със смеха си и знаят как да те развеселят!

Тя обича планината и морето, но най-много обича да се движи и можеш да я видиш да го прави на различни дъски.

Ето какво каза тя за нас.

WB: Кажи ни няколко думи за теб.
Деа: Здравейте!
Казвам се Деа и съм част от дивите боровинки. Обичам да пътувам, да се срещам с различни хора, да уча нови неща и да спортувам.

WB: Как започна със сноуборда?
Деа: Започнах да карам през 2006 година едва ли ще го забравя някога. Моя приятелка се бе записала на курс и през целия сезон ми разказваше колко е зареждащо и готино и ме убеди да пробвам и аз.

WB: От колко години караш фрийстайл?
Деа: Горе доло от втория ми сезон.

WB: Караш ли и други дъски?
Деа: Карам малко лонгбоард, опитвала съм да карам скейт на рампа, тази година пробвах да карам хавайски сърф и е невероятно изживяване!

WB: Имаш ли травми?
Деа: Следващ въпрос

WB: С какво би заменила един ден в планината?
Деа: Незнам с какво бих заменала ден в планината. Тя ме зарежда адски много, дава ми спокойствие. Силата, която има майката природа не може да се сравни с нищо друго.

WB: Обичаш ли да се състезаваш?
Деа: Да. В състезанията си има тръпка и чар. Карат те да се мобилизираш и да се стараеш да даваш най-доброто от себе си.

WB: Кое е любомото ти място за каране?

Деа: Любимите ми места са Витоша, Пампорово и Кютай :). Трябва да си призная, че старият и "малко" ветровит Романски ми липсва, без него карането нa Витоша не е същото. Друго е усещането след като си карал цял ден да си размръзиш пръстите след 1 часово спиране на тока . А Пампорово е другото място, където се чувствам вкъщи. Хората там са супер позитивни и усмихнати.

WB: Изброй 5 неща, които обичаш.
Деа: Природата, Животните; Всеки ден прекаран с любимите хора; Усмихнатите и позитивни хора; Доброто чувство за хумор; Желирании бонбонии, Чък Норис, домашната храна, Mc Hammer, шоуто на Джими Фалън май станаха повече от 5

WB: И 5, които не обичаш :)
Деа: Не обичам да не обичам; Липсата на сняг; Плочки "мини" след дъждовни дни, онези на които като стъпиш и бам ..мокър си хаха; Бавен интернет; Когато чудовището в пералнята ми яде чорапите

WB: Разкажи ни нещо смешно :)
Деа: Съвсем скоро с друга дива боровинка-Мина, гонихме една от последните котвички за деня преди да затворят парка. Решихме, че няма да минем през машинките за картите, а ще я хванем по-отгоре, за да спестим време. След като се бяхме засилили, едвам я хванахме, при което аз незнайно как си обърнах борда на 90 градуса, паднах, но не пуснах котвичката. Мина се опита да ме прескочи, но си закачи борда в моя, при което и двете се озовахме на земята след 1-2 секунди влачене. И всичко това пред очите на австрийски лифтаджия!

WB: Какво ще посъветваш момичетата, които четат това сега?
Деа: Не спирайте да мечтаете, да опитвате нови неща, да се забавлявате. Светът, в който живеем не е само тъмен, сами си поставяме ограничения. Правете това, което обичате и Ви кара да сте щаствливи.

WB: А момчетата
Деа: Мили момчета, всяка дива боровинка си пада по джентълмени .

Снимки: Личен архив

Текст: Станимира Карадочева - Съни 
Галерия:
     
     
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци