Вземи изкуството в ръцете си с BARDO BAG
22.2.2015

Когато преди няколко месеца в интернет попаднахме на чантите BАRDO си помислихме, че сигурно са някоя известна марка, която чак сега пристига у нас. За наша приятна изненада, обаче, се оказа, че BARDO са дело на българката Юлия Томова - човек на изкуството в пълния смисъл на израза. Юлия сама рисува десените на всичките чанти, след което ги принтира върху текстил и започва процеса по шиенето.  

Толкова много харесахме чантите, че решихме, че трябва да се свържем с Юлия и я помолим за интервю. Иии не, това не е спонсорирана статия или нещо подобно. Това е просто нашият начин да подкрепим една изключително талантлива българка. Все пак момичетата трябва да се подкрепят. :)

Разкажи ни малко за себе си.
За един творец най-много могат да кажат неговите творби. Но все пак ще се опитам  да кажа няколко думи за себе си. Занимавам се с изкуство от както се помня. Обичам да рисувам абстрактни композиции. Напоследък скицирам и след това завършвам нещата на компютъра си с графичния таблет. Изкуството е моята водеща сила, не мога да си представя живота си без него, без цветовете, без формите, без съзерцанието на картини душата ми би била празна. Освен рисуването имам и още една страст, а това е фотографията. Много често размивам границите и обединявам рисуването и фотографията в едно. 
Как се роди идеята за Bardo bags?
Завършила съм промишлен дизайн и изработването и сътворяването на красиви продукти винаги ме е вълнувало. За мен е много важно изкуството да не е елитарно, искам то да е живо и да е навсякъде около нас. Изкуството одухотворява, то е плод на най-съкровените чувства на всеки автор.  В този случай,  моето изкуство рефлектира върху BARDO BAG, с тях можете да подчертаете вашата индивидуалност, можете да изразите вашето настроение или просто да бъдете различни. Десените са много разнообразни от ярки и наситени цветове до пастелни тонове. Освен всичко това, чантите са удобни, функционални  и практични. Предстои ми да реализирам още мои идеи в тази посока, така че очаквайте скоро,  нови десени.
Откъде черпиш вдъхновението си?
Най-често мои вдъхновители са природата и музиката, те най-силно влияят на моето въображение. Когато съм сред природата се чувствам свободна, изпълнена с енергия от цветовете и формите, които ме заобикалят и от живота който кипи там. Обичам да пречупвам действителността през моята призма и да създавам абстрактни композиции.
В ръцете на какви момичета/жени би искала да виждаш чантите си?
Създавам много различни десени и бих желала да видя своите чанти у жени от всякакви възрасти, мисля  че BARDO BAG могат  да се съчетаят с много стилове на обличане. 
Кой е любимият ти модел?
Труден въпрос, по принцип определям любимия си десен от моментното ми настроение, но десена  Butterfly е сред моите фаворити.
Разкажи ни малко повече за процеса по изработване на чантата - колко време трае, какви са материалите?
Процесът е дълъг, започва с рисуването на десените, след това ги подготвям за печат върху плат от polyester, който е много устойчив. Принтираните десени ги разкроявам и зашивам. Използвам еко кожа, за дъното и дръжките на чантата, която е с висок праг на устойчивост. Във вътрешността на чантата има голям джоб, който побира до 12 инчов таблет и три различни по размер джобчета за телефон, портфейл и химикалки.
Какво би пожелала на нашите читатели?
Бих им пожелала да бъдат индивидуални, да не се страхуват от цветовете и да експериментират със своята визия. Цветовете носят у себе си много енергия и влияят на нашето настроение.

WB: Разкажи ни за себе си.
Юлия: За един творец най-много могат да кажат неговите творби. Но все пак ще се опитам  да кажа няколко думи за себе си. Занимавам се с изкуство от както се помня. Обичам да рисувам абстрактни композиции. Напоследък скицирам и след това завършвам нещата на компютъра си с графичния таблет. Изкуството е моята водеща сила, не мога да си представя живота си без него, без цветовете, без формите, без съзерцанието на картини душата ми би била празна. Освен рисуването имам и още една страст, а това е фотографията. Много често размивам границите и обединявам рисуването и фотографията в едно. 
Julia Tomova 

WB: Как се роди идеята за Bardo bags?
Юлия: Завършила съм промишлен дизайн и изработването и сътворяването на красиви продукти винаги ме е вълнувало. За мен е много важно изкуството да не е елитарно, искам то да е живо и да е навсякъде около нас. Изкуството одухотворява, то е плод на най-съкровените чувства на всеки автор.  В този случай,  моето изкуство рефлектира върху BARDO BAG, с тях можете да подчертаете вашата индивидуалност, можете да изразите вашето настроение или просто да бъдете различни. Десените са много разнообразни от ярки и наситени цветове до пастелни тонове. Освен всичко това, чантите са удобни, функционални  и практични. Предстои ми да реализирам още мои идеи в тази посока, така че очаквайте скоро,  нови десени.

Bargo bag

WB: Откъде черпиш вдъхновението си?
Юлия: Най-често мои вдъхновители са природата и музиката, те най-силно влияят на моето въображение. Когато съм сред природата се чувствам свободна, изпълнена с енергия от цветовете и формите, които ме заобикалят и от живота който кипи там. Обичам да пречупвам действителността през моята призма и да създавам абстрактни композиции.

WB: В ръцете на какви момичета/жени би искала да виждаш чантите си?
Юлия: Създавам много различни десени и бих желала да видя своите чанти у жени от всякакви възрасти, мисля  че BARDO BAG могат  да се съчетаят с много стилове на обличане. 
Bargo beauty 

WB: Кой е любимият ти модел?
Юлия:
Труден въпрос, по принцип определям любимия си десен от моментното ми настроение, но десена  Butterfly е сред моите фаворити.
Bargo Butterfly 

WB: Разкажи ни малко повече за процеса по изработване на чантата - колко време трае, какви са материалите?
Юлия: Процесът е дълъг, започва с рисуването на десените, след това ги подготвям за печат върху плат от polyester, който е много устойчив. Принтираните десени ги разкроявам и зашивам. Използвам еко кожа, за дъното и дръжките на чантата, която е с висок праг на устойчивост. Във вътрешността на чантата има голям джоб, който побира до 12 инчов таблет и три различни по размер джобчета за телефон, портфейл и химикалки.

WB: Какво би пожелала на нашите читатели?
Юлия:
Бих им пожелала да бъдат индивидуални, да не се страхуват от цветовете и да експериментират със своята визия. Цветовете носят у себе си много енергия и влияят на нашето настроение.

Съветваме те да разгледаш страницата на BARGO BAGS във фейсбук тук и намериш своя фаворит. Кой знае - чантите BARGO могат да се окажат "the next big thing" по улиците у нас тази пролет. 

От сърце желаем успех на Юлия и й благодарим за отделеното време. 

В галерията долу може да разгледате и някои от другите десени и модели на BARDO. Ще се радваме да споделите кой е вашият любим.

Интервю: Фатима
Галерия:
     
   
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци