Пореден голям успех на международната сцена за родните сноубордисти
18.02.2015

Този уикенд в Гърция се проведе 7-ми кръг от световните серии по фристайл сноуборд за деца и младежи – World Rookie Tour 2015!
Младите надежди на българската сноуборд сцена постигнаха пореден голям успех на международния форум, като окупираха първите места на почетната стълбичка.
През уикенда се проведоха две отделни събития, в които родните представители взеха участие - първото беше състезанието на местно ниво „Greece Snowboard Freestyle Open“, което се проведе в събота и седмия кръг на световните серии World Rookie Tour 2015 -  Hellas Rookie Fest, който се проведе в неделя.  
Интересен факт е, че Гърция за първи път е домакин на състезание от ранкинга на ТТR, като организацията на събитието беше иницирана от TRS мениджмънт и Пампорово Фънпарк.  

За първи път в историята на страната, на място беше изградено професионално слоупстайл трасе от най-висок ранг. За проекта и изработката на трасето се погрижи българския екип начело с Емил Баков и съдействието на Асен Рашев и Иван Бебелеков, които бяха поканени специално за реализацията на проекта и успяха да впечатлят с работата си кмета на града и управата на курорта.

В първия ден на събитието, когато се проведе „Greece Snowboard Freestyle Open“, нашите момчета и момичета показаха много умения и стил, като един от най-перспективните ни състезатели – едва 14-годишният Камен Петров от отбора на Пампорово TRS,  успя да се качи на първото стъпало на  почетната стълбица, след като се изправи пред много по-възрастни и опитни състезатели. На второ място след него се нареди Константин Славов от Свободно Европейско Общество град Смолян, който също се представи много добре и заслужено се качи на подиума.
При момичетата отново родни представителни окупираха първите места на стълбичката – представителките от отбора на Бороборд Самоков – Михаела Варошкина и Бетина Кичукова.

В неделния ден, когато се проведе  Hellas Rookie Fest нашите състезатели бяха много уверени във възможностите си и показаха завидни умения, които отново ги изведоха на първите места в класирането.
В категорията на най-младите състезатели, първото място отново беше спечелено от Камен Петров, които оглави и генералното класиране и спечели директен билет за финалите на турнира, които ще се проведат през април в Ишгил, Австрия.
При по-големите момчета първото място беше спечелено от представителя на Англия Реймънд Прентист, а веднага след него на второ и трето място се наредиха двама родини представители от Смолян – Константин Славов и Анастас Сунков, които успяха да стигнат до състезанието благодарение на специалната подкрепа на община Смолян.
В категорията на момичетата в неделния ден най-добра беше Бетина Кичукова, следвана от Михаела Варошкина и представителката на Сърбия Ангелина Милутинович.

Състезанието се проведе в Калаврита Ски Център и беше изключителна атракция за всички гости на курорта, които с интерес наблюдаваха събитието. За радост на присъстващите времето беше слънчево и допринесе на добрата атмосфера на събитието.
До този момент родните участници в World Rookie Tour 2015 демонстрират много голям потенциал и показват на всички, че в страната ни има много добри условия и много талантливи младежи, които дават сериозна заявка за бъдещи успехи не само в турнира тази година, но и и големи международни прояви за в бъдеще.


Следващото голямо събитие в региона, което се очаква с нетърпение е Пампорово Фристайл Опен, което ще се проведе от 16-ти до 19-ти март в курорта. Състезанието е част от Световния Сноуборд Тур и се очаква да доведе в Пампорово част от световния елит на сноуборда, като до този момент участието си са потвърдили шампиона на “US Grand Prix” и победителя в “Chinese National Open”.
Пожелаваме им успех на родните таланти и се надяваме все по-често да ни радват с такива добри резултати.   

Галерия:
лонгборд уроци