Monday Inspiration - Мъдростта
19.01.2015

Преди няколко дни попаднах на един интересен статус сред купищата селфита и безмислени постове в социалната мрежа.

Колкото и странно да звучи, там освен безполезната информация, с която ни заливат доста хора, от рода какво са яли, как са го яли и после къде отива изяденото :) може да се прочете и нещо, което трайно да остане в съзнанието ти и дори да те накара да се замислиш за много неща.

За това реших да споделя това с Вас.

Надявам се да виждам все повече будни млади хора като него.

"Всеки има своята истина. Моята не е единствена!

Мъдростта! Няма да я намерите в книгите, нито в цитатите. От тях по-скоро ще придобиете знание.

На този свят има и е имало стотици хиляди писатели, мислители, художници, творци ... Какво ли ги е накарало да започнат да пишат, да създават, да творят, да открият истинската си същност?

Аз вярвам, че всеки от нас е преживял падения в живота си. Проваляли сме се много пъти, били сме наранявани несправедливо и не сме получавали подкрепа дори от тези, на които най-много сме разчитали да бъдат до нас в трудните моменти. Преживяли сме и много повече. Вследствие на всичко това е започнала да се натрупва една горчивина, болка, която е изпълвала сърцата ни сякаш е отрова, за която няма лек!

Били сме и щастливи от време на време, но това щастие е било краткотрайно. Преобладавал е страхът, отново да се провалим, това да не бъдем приети, от онези чието внимание искаме, тъгата и нещастието.

В един не случаен ден нещо в нас се променя. Започва да не ни харесва това, което се случва с нас. Не можем дори и за миг повече да поемаме от тази отрова на нещастието. Започваме да търсим решение на проблемите си и този път сме решени да намерим начин да променим живота си.

Каква е целта на живота, защо по дяволите не мога да бъда щастлив, какво все ми липсва за да съм спокоен? ...

Не след дълго ние откриваме някои отговори, като например, че:

Смисълът на живота е в това да се научиш преди всичко да обичаш и приемаш себе си, да осъзнаеш, че ти си извор на любов и твоята мисия е да изживееш живота си, като споделяш тази любов с всички и всичко!

Да се радваш на всеки един миг докато си жив, защото не знаеш до кога ще имаш тази възможност.

Да не пилееш времето си напразно ...

Изведнъж започваме да чувстваме някаква осъзнатост, пробуждаме се от някакъв сън! Нещата започват да придобиват все повече смисъл!

Става ни ясно, че щастието е вътрешен процес, че това което търсим навън се намира вътре в нас! Ние сме създадени да се обичаме и да живеем с любов! Отнело ни е дълго време да се занимаваме с всичко и всички, започнали сме да вярваме в прекалено много неща, които само са ни отдалечавали от самите нас! Когато започнем да живеем по този начин, по новият начин, започваме все по често да се радваме дори и на най-малките неща, да намираме смисъл и почти всичко да ни носи радост и щастие!

Това е същността! Това е отговора на вечните въпроси! Любовта!

Всичко придобива смисъл и ние вече не се съпротивляваме, не обръщаме внимание на това, което не ни засяга, ние знаем, че всичко е такова, каквото е и ние не можем да съдим никой и нищо, а само да приемем света такъв, какъвто е и да се радваме на всичко без изключение! Мъдростта, приятели, не е нищо повече от будна осъзнатост!
Когато разбереш, че си част от всичко, тогава във всяко действие, във всичко, което правиш присъства мъдростта! Ти си буден! Вече не се съпротивляваш. Вече си щастлив! Не приемаш нищо лично. Обичаш всичко!

При всеки, който е бил нараняван прекалено дълго е дошъл момента, в който си е казал - Край!

Намира начин и започва да лекува болното си сърце.

Когато човек излекува себе си, започне да живее живот със смисъл, любов и щастие .. тогава той е способен да твори по най-красивия начин, да изразява себе си, да пише и рисува и танцува ... Да прави всичко, което го прави щастлив!

Всички онези личности, на които се възхищаваме, всички те са хора, които са намерили смисълът на живота, открили са истинската си същност и чрез любовта са изразявали себе си в това, което най-много обичат да правят! Наистина е прекрасно да се живее така!

Простете ми ако греша. Това е само моята истина!
Благодаря ви!"

Иван Ванчев или Биг Ай
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци