Ocean Initiatives 2012 -The Result
11.04.2012

Пет плажа по Българското черноморие бяха почистени от доброволци в рамките на втората кампания на Surfrider Foundation Sofia по проекта Ocean Initiatives.

В рамките на три дни 150 участници в почистването събраха общо 250 чувала с боклук, съобщава Surfrider Foundation. В акцията бяха включени плажове "Липите" в Синеморец, Бургас, Камчия, Иракли и Фичоза край Варна.

И тази година пластмасата беше доминиращият материал сред събраните отпадъци, съобщават организаторите. Surfrider Foundation организира глобална кампания Rise Above Plastics ("Да се издигнем над пластмасата" - бел. ред.), която през март стартира и в България, напомнят от организацията.

Целта на кампанията е да намали влиянието на пластмасата за еднократна употреба върху морската околна среда, като популяризира проблема с опасността от замърсяването с пластмаса и спомогне за намаляването на нейната употреба.

Surfrider Foundation Sofia изразява своите благодарности към всички доброволци, които помогнаха за изключителните резултати на Ocean Initiatives 2012, както и на своите партньори: VW Лекотоварни автомобили - официален превозвач на екипа, Monster Energy, Flag.bg, Green Bags, Yo-Ho-Hostel, TimeHeroes, Рефил ЕООД, общините Аврен и Бургас и кметство Обзор.
Галерия:
     
     
  
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци