До работа с колело
13.05.2014

Сигурно вече всички сте чули за инициативата на Велоeволюция “До работа с колело”.

И ние писахме за нея тук.

Една част от страхотната кампания за насърчаването на алтернативно придвижване обаче убягва на много хора. А именно:

* работа – това е всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – работно място, училище, университет, но също и магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др.

Офисите на много хора се намират на недостъпни с колело места…. или достъпни само за истински авантюристи. В същото време има толкова много велосипедисти по улиците и из парковете, а за сега само 329 души от цяла България са се включили.


Призоваваме всеки любител на въртенето на педали да се присъедини. Само сега имаме истинска възможност да покажем колко сме много, да заявим, че искаме по-добри условия в цялата страна за каране на колело. Искаме условия да сме по-здрави граждани в по-чисти градове като караме колелета вместо да се возим с МПС.

Всеки е чувал израза “Карането на кола е скъпо и те прави дебел, докато карането на колело е безплатно и ти помага да спестяваш”. Инициативата “До работа с колело” е страхотен повод за всеки, който само се кани да избърше праха от колелото и да започне да се движи повече…. убедени сме, че толкова много ще ви хареса, че и след края й, няма да искате да слезете от колелото! :)

 

И нека не забравяме, че всеки спорт не само ни помага да сме по-здрави и в по-добра форма, но е и страхотен начин да опознаем и подобрим себе си! Винаги има нещо, от което ни е страх...да караме колело в дъжд...да спуснем онова баирче с корените и камъните…всеки спорт ти дава възможност да преодолееш страховете си и да се чувстваш супер след това!

 

Ами хайде! Ето тук всеки може да вземе участие, единственото, което се изисква е да се въвеждат километрите, които сте карали всек ден.

Включете се и в отборната игра с Wild Berries. Ако вече сте се регистрирали отидете на Настройки на профил и изберете отбор.

Нямате с кого да карате, а не ви се кара сами? Присъедиенете се към групата на Wild Berries или Велоеволюция във ФБ и пишете! Спортът сближава хората :)

 

Всеки, който иска да се чувства част от една кампания за опазването на един изчерпаем ресурс - въздухът, който дишаме, е добре дошъл!

 

Вземете нещата в свои ръце…. и завъртете педала :)
https://www.facebook.com/groups/333047656754681/
Галерия:
   
лонгборд уроци