До работа с колело 01 - 31 май 2014
27.04.2014

Tази година отново ни предстои да погледнем на придвижването с колело по практичен начин, а именно колко го използваме в ежедневието си. “Велоеволюция” обявява месец май 2014 за месец за ходене на работа* с колело в България!

*под работа може да разбирате всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – работно място, училище, университет, но също и магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др.

Националната кампания стартира с регистрация на сайта http://velobg.org/biketowork/ на 1 май.

Всеки, който използва велосипед, може да въвежда ежедневно изминатите км и с това да се съревновава с всички oстанали велосипедисти в страната. Освен индивидуални регистрации могат да се правят и отборни, а отбори могат да бъдат поне двама души от една фирма, институция, организация или просто приятели. Финала на кампанията – 31 май е и начало на награждаване на победителите в най-различни категории. Това ще се случи след Традиционното майско велошествие на 31 май, Паметника на съветската армия, часът още се уточнява!

Защо е важно да участвате в кампанията?
Колкото повече велосипедисти има по улиците на нашите градове, толкова повече всички ние печелим от намаляването на автомобилния трафик, шума, вредното замърсяване на въздуха.

В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуална участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри.
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци