Часът на Земята
29.03.2014

Нека днес от 20,30 ч. се присъедим към милионите хора по целия свят, които ще изгасят осветлението си за един час - Часът на Земята!

Нека и ние станем съпричастни към това дело. И нека не го правим само за един час, а се опитаме да стане наше ежедневие, като всеки ден правим по нещо за нашата Земя!

Часът на земята се отбелязва за първи път през 2007 в Сидни, Австралия. След това става традиция и се състои всяка последна събота от Март месец.

Още със започването си 2,2 милиона души стават част от тази инициатива, като изключват осветлението си за един час. Само една година по- късно 50 милиона души от 370 града, в повече от 35 страни по света се присъединяват. През 2013 в кампанията вече участват над 7000 града и общини в над 150 държави по целия свят, като България е една от тях!

Без светлини остават и световни културни паметници като Бранденбургската врата в Берлин, Айфеловата кула в Париж, Лондонското виенско колело, четири от петте най-високи сгради в света., сред които “Емпайър Стейт Билдинг” в Ню Йорк. В инициативата се включва за пръв път и новоткритата извисяваща се на 800 метра кула “Бурж Калифа” в Обединените арабски емирства. Тъмни остават и статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро, императорският дворец в Банкок, мемориалът на мира в Хирошима и др.

Покажете ни какво ще направите и Вие в този час като ни изпращате снимки на info@wild-berries.com, които ще публикуваме утре! Нека покажем, че все повече хора ги е грижа за нашата планета и все повече хова сме готови да й помогнем!

Ето и няколко предложения какво може да правите през този един час:

Галерия:
лонгборд уроци