Интервю с Изи, директно от Алпите!
31.01.2012

For english version click HERE!

Представяме ви едно момиче, което винаги е с усмивка на лицето, обича сноуборда и знае как да се забавлява - Christine Szumovski а.к.а Изи.
Спомням си първия път, когато се запознахме на Дакщайн. Тя е от хората, които винаги могат да те разсмеят, когато ти е тъжно и с които е 100% сигурно, че ще се забавлявате много. Изи мисли да дойде в България този сезон. Сигурна съм, че ще остане много доволна.

Име: Christine Szumovski
Възраст: 26
Роден град: Баден близо до Виена
Родна планина: Absolutpark Flachauwinkl

WB: Здравей Изи, Как си?
Isy: Хей. Благодаря, добре съм, тъкмо се връщам от университета

WB: Представи се с няколко думи:
Isy: Аз съм забавна, изобретателна и винаги се опитвам да правя много неща наведнъж.

WB: Как се запали по сноуборда?
Isy: Отегчих се от ските, а бях много зле на сноуборд, така че се надъхах и си поставих за цел да се усъвършенствам. Колкото повече започнах да карам, толкова повече го заобичвах :)

WB: Какво си помисли като пробва за първи път да караш сноуборд?
Isy: Наистина ли….., помислих си “%^^^*($$#, Това толкова трудно, върнете ми ските!”

WB: Къде кара за първи път?
Isy: В Ракс - малка планина, не много далеч от Виена, на паудър скок. Бях с няколко мои приятели, време беше слънчево и имаше много паудър. Прекарахме си страхотно!

WB: Колко е важно да имаш подкрепа от страна на семейството си, когато искаш да се развиваш със сноуборда?
Isy: Подкрепата е много важна. Мисля, че можеш да бъдеш много щастлив, когато имаш семейство, което те разбира, че от една страна сноуборда е повече от хоби и от друга , че не можеш да изкарваш пари от него.
Някой може да каже:“Тогава защо въобще се занимавам.” ХАХАХАХ,
Моето семейство все още се надява да завърша скоро и да стана учител в университета!
Аз познавам много хора от цял свят, които ме подкрепят и вярват в мен. Това ме прави истински щастлива, дава ми самоувереност и ми помага да карам по-добре. Благодаря им на всички!

WB: От колко години караш?
Isy: На парк от 2005 някъде

WB: Паудър или парк?
Isy: Паудър и места с приятели!

WB: Състезания или каране за удоволствие?
Isy: И двете, състезанията ме мотивират да искам да бъда по-добра, като гледам, че протата го правят и  естествено обичам да карам за удоволствие, това ме прави щастлива :)

WB: Най-неловкото нещо, което ти се е случвало на сноубор?
Isy: Видях бившето ми гадже, което не бях виждала от известно време, и ми се искаше да го впечатля – и паднах на следващия ми скок, много впечатляващо

WB: Някакъв съвет за момичетата, които сега започват да карат на парк?
Isy: “Давайте, не обръщайте внимание какво казват другите, забавлявайте се, поддържайте се във форма, за да избягвате контузиите и винаги пробвайте нещо ново“

WB: Какъв е твоя процес за учене на нов трик? Мъчих ли някой нов сега?
Isy: Хмм…За мен има два различни начина на учене на нови трикове. Понякога уча нов трик като не мисля за него, просто пробвам нещо, което не правя често, като суич бексайт примерно и осъзнавам, че става добре… но това не се случва много често. Обичайно първо си представям трика, обмислям го детайлно, опитвам се да го свържа с няколко положителни мисли и като събера куража (което отнема известно време) го пробвам.

WB:
Колко дни каране правиш?
Isy: Бих искала всеки ден, но това е невъзможно, така че уикендите и през ваканциите от университета.

WB: Имаш ли женско крю, с което да караш?
Isy: Да, BWA!

WB: Разкажи ни повече за него.
Isy: Ние сме BWA, 4 момичета от Австрия. Запознахме се в планината и си станахме повече от “приятели за каране” и за това решихме да си направим крю. Толкова е хубаво да намериш момичета, които карат на твоето ниво, да се надъхвате взаимно, да снимате и усъвършенствате заедно.WB:
Имаш ли спонсори?
Isy: Нямам нещо като договор. Щастлива съм, че ме подкрепят - Rome SDS, Boardshop, Absolutpark, Adidas Eyewear, Ainwear, Weazelwear и EMA

WB:
Кое ти е любимото място за каране?
Isy: Навсякъде с моите приятели

WB: А парк?
Isy: Любимия ми парк е Absolutpark, защото седалката е много бърза и има много възможности за каране – два скока, след това няколко рейла, пайп и  джип парк. Друг мой любим парк е Burton the stash – изцяло с дървени уреди. Много е яко като има паудър и винаги можеш да срещнеш свежи хора, с които да покараш.WB: Как си предпазваш усмивката:)
Isy: С ЕМА бандана - малък бранд от Барселона. Всяка бандана е много специална и направена с любов и за това много ги ценя и искам да ги разпространя по цял свят.WB: Имаш ли други хобита?
Isy: Започнах да уча отново. Работих последните 3 години и сега реших да завърша Магистър, така, че нямам никакво време освен за учене и сноуборд. Нямам търпение да свърша с дипломната работа и да инвестирам повече време в пътувания и сноуборд.

WB: Как си изкара лятото?
Isy: Това лято беше най-доброто в живота ми. Прекарах два месеца и половина в Нова Заландия с двама приятели. Срещнах много страхотни хора, можех да се концентрирам върху карането без да се притеснявам къде ще спя или да мисля за изпити. Препоръчвам тази дестинация на всеки и съм сигурна, че пак ще отида там следващото лято.WB:
Кой те вдъхновява?
Isy: Хората, които карат и се забавляват ме вдъхновяват най-много.

WB: Чувала ли си нещо за България и местата за каране тук?
Isy: Чувала съм няколко яки истории за много паудър, шейни и за Банско.

WB: Искаш ли да дойдеш да покараш тук?
Isy: С удоволствие ще дойда, да се вида с приятели като Съни, с която не съм се виждала от много време и да покарам.

WB: Кажи нещо на момичетата, които четат това сега.
Isy: Ще се радвам да ви видя всички да карате, да се забавлявате и да давате всичко от себе си в планината.

Поздрави, Изи

Благодаря Ви много!

Галерия:
     
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци