Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrik Lamar, Kygo и Lana Del Ray са основните хедлайнери на SZIGET 2018
15.05.2018

Българските музикални фенове нямали фестивална култура? Да бе, да! Макар и да нямаме наш си голям летен фестивал, около страната ни стратегически са разположени десетки музикални събития от световна величина. Само на 770 км. от София, в една друга европейска столица в дните от 8-ми до 15-ти август ще се проведе легендата сред фестивалите в Европа, който за 26-те си години история се е превърнал в емблема за свобода, изкуство и музика.  Става дума разбира се за Будапеща, Островът на свободата и 7-дневното приключение SZIGET 2018!

Наскоро организаторите обявиха и цялостната програма, която включва хедлайнерите Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrik Lamar, Lana Del Ray, Kygo, Mumford and Sons и Shawn Mendez. Te всъщност са само малка част от безкрайната музикална програма на всички 12 фестивални сцени. Други изпълнители, които със сигурност няма да пропуснем на тазгодишното издание са Lykke Li, Parov Stelar, The Kooks, MØ, Chet Faker, Clean Bandit, Zara Larson и много др. (Вижте всички банди, които ще присъстват на фестивала, ден по ден тук.)


През цветната фестивална сердмица, Dan Panaitescu - главната сцена на легендарния фестивал, събира пред себе си внушителни тълпи от над 100 000 музикални фенове на някои от най-известните изпълнители на планетата. снимка: SZIGET festival

Пъстрата фестивална програма, за приятна изненада, не включва само музика. Освен десетките концерти, на които ще може да присъствате, Островът на свободата ще ви потопи и в едно истинско културно приключение. На място, освен, че ще срещнете хора от цял свят (буквално), ще можете и да са насладите на богатата културна програма на известния фестивал, наричан още "Европейския Burning Man". Измежду множеството сцени и цветни фестивални алеи ще намерите стотици арт инсталации и скулптури, част от фестивалната инициатива "ART OF FREEDOM". Посредством нея, от 5 години насам, всяка година артисти от цял свят имат възможността да споделят изкуството си с огромната фестивална тълпа. Тази година темата на проявата е "ART FOR LOVE" (в превод "Изкуство за любов") и с нея организаторите целят за пореден път да превърнат острова с едно утопично красиво място, където музиката, танците и радостта никога не спират.снимка: SZIGET festival

Независимо дали сте фестивални пионери или в момента се оглеждате за първия си голям фестивал, SZIGET 2018 си струва вашите дни отпуска през Август.

Подарете си едно незабравимо изживияване, за която вероятно ще разказвате на приятелите си през цялата година и разгледайте опциите за билети още днес.

Вижте още:

SZIGET 2015 или историята на моето най-лудо лято

SZIGET 2016 или разказ за страната на чудесата

SZIGET 2017: Да се завърнеш на любимия си фестивал
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци