Боровец ни очаква още този петък с безплатно нощно каране
19.12.2017

Моментът дойде! Тази събота, 23-ти декември, ски зоната на най-първия планински курорт на Балканите - Боровец, ще отвори врати за любителите на зимните спортове. След месеци търпеливо чакане и подготовка, отрицателните температури и новият сняг от последните дни позволиха пистите да бъдат обработени перфектно и всички ние ще можем да се убедим в това още този уикенд.

За новия сезон ще подгреем в петък (22-ри декември), когато всички ентусиасти ще могат да се насладят на безплатното нощно каране, осигурено от курорта. То ще започне, както обикновено, в 18:00 часа, а последно качване от долна станция на лифт „Мартинови бараки“ ще е в 21:30 часа. Гостите на курорта ще могат да карат по Ситняковски път, писти „Мартинови бараки“ 1, 2, 3 и 4, „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“ и да ползват лифтове „Мартинови бараки“ и влекове „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“ безплатно. 

Самото откриване ще се състои в събота, 23-ти декември, 8:30ч., когато на долна станция на седалковия лифт „Ястребец експрес“, легендата на българските ски Петър Попангелов и децата от ски и сноуборд клубовете на Самоков, ще пуснат символично първа седалка в курорта за новия сезон. Благодарение на отличните условия за производстство на изкуствен сняг, в комбинация със стабилната основа от предишните снеговалежи, всички ще можем да се насладим на безупречните трасета, които ще ни очакват на място. 

В деня на откриването през целия ден в курорта ще има музика, а инструкторите от ски училище „Бороспорт“ ще дават безплатни уроци за начинаещи пред хотел „Рила“ (след предварително записване в офиса на ски училище “Бороспорт” пред хотел “Рила” от 8:00 до 10:00 часа). В 17:45 на писта „Мартинови бараки 2“ ще започне традиционното факлено шоу на инструкторите от ски училищата в Боровец, с което ще бъде сложено началото на един настина незабравим зимен сезон. На първи спускания ще могат да се радват и фрирайдърите, като обаче специално за тях от „Бороспорт“ предупреждават, че снежната покривка на места е все още доста тънка и трябва да бъдат особено внимателни.

снимка: My Borovets

Нямаме търпение за уикенда! Пожелаваме на любимия ни курорт и всички негови посетители успешен и снежен сезон! 

Прочетете официалния анонс в сайта на курорта тук
Галерия:
 
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци