Дни на предизвикателствата - рипорт
07.12.2017

Миналата седмица имахме удоволствието да станем част от 13-тото издание на най-екстремния фестивал у нас -"Дни на предизвикателствата". По стара традиция, и тази година легендарното събитие беше едно страхотно изживяване, което очаквахме с нетърпение. Дните за поредна година събраха на едно място една чудесна и пъстра  публика, обединена от идеята да прекара 3 фестивални вечери, посветени на катеренето, пътешествията, ските, сноуборда и всички онези спортове и активности, които ни карат да прекарваме време  навън в природата.  Цялата зала бе заредена с много положителнa енергия и като че ли нито умора, нито студеното време успяха да разколебаят присъстващите да бъдат там. 

Успяхме да чуем изключително интересни разкази, чрез които като че ли да съпреживяхме приключенията на презентаторите заедно с тях, а след това се замечтахме и някой ден ние да имаме възможността и смелостта да опитаме нещо подобно.

Такива бяха разказите на Боян Петров, Бранислав Бранков и Владимир Петров, не само за изкачването на 7 и 8 хилядници, а и за тяхното спускане.

Dni na Predizvikatelstvata 2017


Останахме вдъхновени от силната женска воля, която показа Антония Григорова със своето "Ком-Емине" предизвикателство. Не по-далеч остана и смелият Juan Pablo Savonitti, който от корабен екипаж се превръща в бегач на ултра дълги разстояния, с предтоящи състезания в едни от най-неблагоприятните райони на земята, като Bad Water.

Почетният гост на тазгодишното издание на "Дни на предизвикателствата" - Глен Плейк пък доказа, че фрийрайдът е не само в планината, а и в душата и че той се базира преди всичко на свободния дух и това как избираме да изживеем живота си.

Dni na Predizvikatelstvata

Dni na Predizvikatelstvata


Видяхме също така и много  и интересни катерачни филми, един от които бе българският проект на Руслан Вакрилов - "Есен", а кадри от чуждестранната  поредица Reel Rock tour доразпалиха катераческия дух в залата. Представянето и на младите надежди в катеренето потвърждава, че това е развиващ се спорт и интересът към него, както винаги, е голям.

Dni na Predizvikatelstvata

Dni na Predizvikatelstvata


Весо Овчаров отново успя да ни накара да се размечтаем с изключително красивите кадри високо в небето. Всяка година чакаме с нетърпение да видим следващия му проект. Тазгодишното му видео в партньорство с Nissan за пореден път ни припомни колко красиво изглежда земята от птичи поглед. 


Бяха представени и няколко презентации на тема екзотични пътувания из света. Сърфът също не бе оставен на заден план и успяхме да се потопим в неговия свят чрез филма FishPeople. Освен това, на място бяха представени и няколко лекции за безопастност по време на практикуването на най-любимите ни спортове в природата. Колоезденето също не беше пропуснато. Все изключително полезни и интересни презентации.

Dni na Predizvikatelstvata


Със сигурност не можем да изброим всички невероятни представяния по време на тези три дни, но сме благодарни и на организаторите и на участниците, че те направиха тези няколко дни толкова съкровенно хубави и оставиха и в нашите сърца чуденето "Кое да е следващото нещо което да направим?".

Пожелаваме успех на всички участници, които вече са запланували следващите си предизвикателства и се надяваме догодина да ни разкажат повече за тях.
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци