Празник на Рила планина 2017
03.08.2017

На 6.08. (неделя) предстои ежегодният празник на Рила планина. Специално за повода през целия уикенд (5-6.08.) цените на двупосочните билетите за лифт "Ситняково Експрес" и кабинкова въжена линия ще бъдат намалени с 30%.

Празникът на Рила води началото си от 1925 година и се чества в първата неделя на месец август. Всяка година по време на празника красивите склонове на Рила събират хиляди любители на планината от страната и чужбина. По традиция предстои масово изкачване на първенеца на Балканите - вр. Мусала, както и разнообразна програма от забавления и музика. Както всяка година, с почетни награди ще бъдат отличени най-възрастният и най-малкият планинар, покорили върха. Официалното откриване на празника започва в 11 ч. пред хижа Мусала. Ще има и организиран автобус, който тръгва в 8 ч. в деня на празника от Самоков (пред Т-Mаркет). Организаторите на празника са от Туристическо дружество в Самоков.


снимка: My Borovets

Всички гости, които желаят да съчетаят Празника на Рила с пълноценната почивка в планината, ще могат да се възползват от разнообразите активности, които Бороспорт предлага това лято. От различни по дължина и трудност пешеходни турове, обновени маунин байк трасета, предизвикателни катерачни обекти и диви забавления във Въжения град "Бороландия" до конна езда, стрелба с лък и игри за най-малките в детския кът "Бороленд", многобройните летни приключения в Боровец ви очакват това лято!

Повече информация:

www.borovets-bg.com
www.facebook.com/myborovets
Бороспорт Инфо Център в хотел “Рила”
Тел.: 0889 607 000

Галерия:
лонгборд уроци