Капана Фест под звуците на скандинавска музика
01.06.2017

Емблематичният за Пловдив Капана фест този уикенд ще бъде придружен от музиката на любимите ни скандинавски изпълнители, благодарение на поредицата партита Nordic Soundscapes, за които писахме преди време тук и тук!

Скандинавска музика ще прозвучи още в 8.00 сутринта на 3 юни (събота) по улиците на Капана, където ще бъде изградена импровизирана сцена, разположена пред редакцията на алтернативната медия PLOVEDIV, а щом слънцето залезе, маратонът ще продължи до ранните часове на 4 юни в Bar Gramophone.

Музикалната селекцията на Nordic Soundscapes се съсредоточава изцяло върху творчеството на Röyksopp, МØ, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Fever Ray, Todd Terje, Lindstrøm, Múm, Bjork, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke и още много музиканти, идващи от северните страни на Европа.

През последните години скандинавските страни се превръщат в гореща точка на експерименталната, алтернативната и независима музикална сцена, характерна с космично звучене, съчетано със забележителни вокали. Oколо тази концепция е съсредоточена и селекцията на martin и sayulke, които ще пускат по време на Капана.

И ние ще се навъртаме в квартала, така че ще се видим там! :)

Галерия:
лонгборд уроци