Walltopia Climbing Centre
17.04.2017

След дълго очакване залата за катерене на Уолтопия най-накрая ще отвори врати този четвъртък, 20-ти Април. Залата беше планирана за есента миналата година, но по стечение на обстоятелствата и многото проекти, по които работи българската компанията, номер 1 в бранша, откриването се отложи. Както самите те казват "Хубавите неща стават бавно и ние нямаме търпение." Катеренето е един от най-развиващите се спортове в момента впредвид и включването му в Олимпийските игри 2020 в Токио.  

Залата ще бъде най-голямата на Балканите и една от най-добрите построени зали в света. Говорим за 1500 кв.м. катерачна площ с височина до 19 метра и над 100 катерачни линии. Тя ще бъде съставена от три атриума с различни височини и дизайн както и боулдър част. Ще има боулдър арки, камини, винкели, плочи, големи надвеси, спийд стена и всевъзможни различни хватки и обеми. Самият дизайн на стената е доста сложен, както и самото и оцветяване, кеото на места наподобява истинско дърво. Използвани са и някои нови продуктови идеи на Уолтопия, които за първи път ще са имплементирани в катерачна зала. Все пак залата ще служи и като snowroom на продуктовата линия на компанията пред потенциални клиенти. 

Стените също така имат иновативната система E-Walls, продукт на Уолтопия. До дупката за болт на всяка хватка има лед лампичка така че когато там се завие хватка тя ше свети в цвета на лампичката. Самите хватки са в бледо жълт/бял цвят за да позволят на светлината да се вижда, но да не е твърде ярка и да пречи на катерача. Идеята на E-Walls е чрез апликация да могат да се настройват кога и какви маршрути да светят на определена стена. Така когато катерачът застане под определена линия може да избере един от възможните маршрути и той ще светне в определения цвят а другите хватки ще са изключени. Това прави катеренето доста по-интерактивно и интересно. Разбира се има и много други приложения за системата, които са в процес на тестване. 

Относно цените и различните възможности за членство и карти ще можем да научим повече след откриването. В залата са предвидени също така съблекални, бани и фитнес. За най-актуална информация може да следите Facebook страницата на залата: Walltopia Climbing & Fitness.

Самото събитие ще бъде от 18:00 часа като за настроението на катерещите ще се грижи Emil Prize от Camp Sessions, което гарантира едно добро парти. Ще има много награди от Стената, TeaGo и Roobar. Входът разбира се, ше бъде свободен.

Разберете повече за събитието и се присъединете към него във фейсбук.

Галерия:
лонгборд уроци