Pamporovo Freestyle Open - Day 1 and 2 Report
16.03.2017

На 13-ти и 14-ти приключиха двата старта за Европейската купа по слоупстайл сноуборд, който бяха и началото на програмата на Pamporovo Freestyle Open. 

Брандън Дейвис взе и двете първи места с много чисти и стилни трикове.

В състезанията се включиха общо около 30 участника от 3 континента. Имаше и много добро представяне и от нашите момчета като Петър Гьошарков взе два медала сребърен и бронзов. Той се бори за олимпийска квота за игрите през 2018 в Корея и ние всички му стискаме палци да успее да я вземе.

Втория ден Монката (Симеон Митрев) достигна до 5то място!

Трасето беше изградено на писта Мечи чал в Чепеларе и беше с дължина 560м като включваше две рейл секции и два скока по 16 и 18 метра.

Карачите показаха много високо ниво на каране и стилни трикове!

Снимки: Petar Milev Photography

Програмата на Pamporovo Freestyle Open ще продължи до края на седмицата с предстоящите  два ски слоупстайл старта. 

Вижте какво казаха някои от замесените:

Петър Гьошарков (сноуборд) 

WB: Кажи ни какво е твоето мнение за стартовете. Хареса ли ти организацията и трасето? 

П: Като цяло съм доволен от класиранията, тъй като нямах време за тренировка и пристигнах директно за състезанията. Иначе за условията и снега, трасето беше много добре направено и всички се грижеха и го поддържаха перфектно.

WB: Въпреки преумората, ти се представи много добре. Какво ти предстои още до края на сезона?

П: На 18ти съм на Осогово за Red Bull Fragments, а след това заминавам за Чехивя за последната световна купа за сезона. След това се връщам в Пампорово за републиканските.

Симеон Митрев (сноуборд)

1. Стартовете бяха супер! Атмосферата беше супер, хората се забавляваха, организацията беше просто перфектна а коментарите на Боби Сабята бях както винаги любими на публиката!
2. Имаше състезатели от цял свят и при това състезатели на много високо ниво!!! Както винаги Американците си вършат работата най-добре, но и нашето момче Пепо им показа, че не сме назад!
3. Трасето беше супер! Положението със снега беше малко трудно и затова беше предизвикателство за шейпарите да подготвят такова трасе, но те пък се справиха повече от добре!

WB: Кажи ни как минаха стартовете на сноуборда? Какво беше нивото? Хареса ли ти трасето?

С: Стартовете бяха супер! Атмосферата беше супер, хората се забавляваха, организацията беше просто перфектна, а коментарите на Боби Сабята бяхa, както винаги любими на публиката!

Имаше състезатели от цял свят и при това състезатели на много високо ниво!!!

Както винаги Американците си вършат работата най-добре, но и нашето момче Пепо им показа, че не сме назад!

Трасето беше супер! Положението със снега беше малко трудно и затова беше предизвикателство за шейпарите да подготвят такова трасе, но те пък се справиха повече от добре!Тони Черешаров (фрийстайл ски)

WB:Какво да очакваме на предстоящите стартове на ските?

Т:Със сигурност може да очакваме невиждани до сега трикове на състезания у нас. Нивото ще е много високо и може да му се радваме

WB:Колко участници ще има? Има ли голямо българско участие?

Т: Участниците са около 20, като включват състезатели от Норвегия, Испания, Австрия, Русия, Австралия и разбира се България.   

WB: Развиват ли се фрийстайл ските в България и какво им липсва?

Т: Развиват се, но уви не с особено бързо темпо. Основната причина за това е липсата на паркове у нас, където нашите състезатели да тренират. За пример е и тази година, единственото трасе подходящо за подготовка за международните състезание е изградено средата на Март месец! Това прави БГ карачите неконкурентни спрямо състезателите в Европа, а за САЩ да не говорим.

Както се казва по-добре късно, отколкото никога, но просто няма как да се изградят състезатели без тези така необходими паркове :)
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци