Snow Cinema: Филми за екстремни ски и сноуборд в зелената къща на SOHO
08.03.2017

На 6, 7 и 8 март SOHO и Банско филм фест представят Snow Cinema: Филми за екстремни ски и сноуборд. По време на трите снежни филмови вечери ще бъдат излъчени 12 филма, някои от които ще загатнат за магичните места за ски и сноуборд на вулканичните Курилски острови, а други ще пренесат гостите към осемхилядниците в Хималаите, САЩ, Гренландия, Антарктика и Алпите.

Под покрива на зелената къща ще се излъчват поредица от филми, разкриващи сериозните предизвикателства в непристъпните планини, пред които се изправят екстремните фрийрайдъри. По време на прожекциите, публиката ще има възможността да научи доколко са готови да рискуват героите на филмите, повечето от които световни имена в ските, докъде се простират възможностите им и колко струва страстта към планината.

ПРОГРАМА

8 МАРТ, СРЯДА

19:00 - 19:26 – “Антагонист” (Франция, Микаел Бимбо, Уилям Коше)
19:26 - 20:20 –“Грабнат от Еверест” (Норвегия, Ларс Нилсен)
20:35 - 21:28 – “Каране 4000” (Италия, Мишел Домен)

ОРГАНИЗАТОРИ:

SOHO: Арт коуъркинг пространство в центъра на София, разположено в триетажна зелена къща с градина, с ежемесечнa програма от културни и професионални събития, такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Банско Филм Фест: Международен фестивал за екстремно и планинарско кино в Банско и единствен в този формат за България и Балканите. Предлагат най-доброто от световното кино на тази тематика и канят актуални световни имена в екстремните спортове и приключения.

Организаторите си запазват правото на промени в програмата.

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци